Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring .

  • Nieuws

Koningsdag 2020 wordt Woningsdag

27 april 2020

Het zou je misschien bijna ontgaan, maar ook Willy wil z’n verjaardag ook gewoon vieren dit jaar dus wordt Koningsdag 2020: Woningsdag. Nu we even moeten afzien van de vrijmarkt, de braderieën of dat jaarlijkse festival zijn we het er allemaal over eens dat het er dit jaar nèt iets anders uit gaat zien. Het zijn niet de grachten of straten die dit jaar oranje kleuren, maar het hele wooninterieur (als het aan ons ligt). Laat je overigens niet beperken tot de woonkamer, want dat marktkleedje kan toch ook gewoon uitgegooid worden in de deuropening? Zadel je familie of kamergenoten op met al jouw overbodige spulletjes tot ze het wel van je moeten kopen en keep the tradition alive!

‘Onze bijdrage voor Koningsdag 2020? Inspiratie voor de leukste woningsdagactiviteiten.’

Het (Maximá)le er uithalen doen we samen. Onze bijdrage voor Koningsdag 2020? Inspiratie voor de leukste woningsdagactiviteiten. Wat dacht je van raamrommelmarkt, ruilen met je roomies, bananenbroodhappen of bananenbrood versieren? Ook dit jaar kan een feestje zijn. En bij een goede K(W)oningsdag hoort uiteraard het nodige oranje lekkers. Dus hebben wij al onze recepten met een oranje tintje voor je verzameld. Er staat genoeg zoets tussen, zelfs voor de minder enthousiaste keukenprins(es).

1. Bananenbrood met aardbei, yoghurt en blauwe bessen

Deze is voor de toppers(letterlijk) die liever feestjes vieren dan de voorbereidingen ervoor treffen. Het enige dat je nodig hebt is wat fruit en yoghurt in de kleuren van de vlag! En omdat het een feestdag is, mag jij die yoghurt echt wel vervangen voor een lekkere aardbei-slagroom-bessen combi! Sinning = winning ;).

2. Vegan carrot cake met oranje cashew frosting

Ons bestaande carrotcake recept in een oranje jasje! Jawel, deze cake mocht niet ontbreken in het koningslijstje. Een super goed idee omdat de vegan carrotcake zo’n allrounder is: boordevol groenten, zonder boter een gebakken van speltbloem. Voor de gelegenheid kan je de frosting oranje laten kleuren door sinaasappel limonadesiroop toe te voegen aan de mix!

3. De gezonde pompoencake

Hail to the Pumpkins! Niet alleen omdat nu juist zo mooi kleuren, maar omdat ze zo lekker én supergezond zijn. Deze pompoencake smelt letterlijk weg in jouw mond, en de rest van het huishouden deelt hier lekker in mee.

4. Bananenbrood muffins met oranje glazuur

Sinnen als een Saint tijdens koningsdag met deze heerlijke zelfgebakken muffins. Omdat ze per stuk worden gemaakt hebben ze een ideaal uitdeel-formaat. Gebruik ons bananenbrood-muffin recept samen met een poedersuiker en sinaasappel limonadesiroop mix voor een feestelijke glazuurtopping!

5. Bananenbrood met mango

All in favor voor een lekkere fruitsnack deze koningsdag? wij wel! Ga zeker weten voor dit recept als je team zoetekauw bent.

6. Pina colada bananenbrood

Het zijn er niet veel, dagen waarbij je alcohol mag drinken bij het ontbijt.. op Koningsdag wel! Eigenlijk kan dit zomerse pina colada bananenbrood recept altijd. een beetje kokosrasp, ananas, honing en (last but not least) rum-extract vormen samen jou koningsdag special.

Geschreven door:
Laura Hoogland

Wij zien er wel brood in

SUNT redt bananen van de prullenbak en maakt hier innovatieve en gezonde voedingsproducten van. Zoals ons bananenbrood bijvoorbeeld.

Over SUNT