Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring .

The Banana Factory

Wij hebben onze eigen (en ’s werelds eerste) bananenfabriek geopend. Hier gaan we bananenverspilling aanpakken, zo dicht mogelijk bij huis. In onze bananenfabriek verwerken we bananen die anders in de Europese havens vernietigd worden tot no-waste bananenpuree. Dit doen we voor onze eigen en andermans producten. Zo verduurzamen we niet alleen het bakkerijschap, maar ook de hele Europese bananenpuree industrie.

Bananenpuree als alternatief voor vernietiging zorgt voor een duurzame oplossing voor enorme aantallen verspilling en daarbij gepaarde CO2 uitstoot. Door dit nieuwe proces, wordt er direct bijgedragen aan SDG 12 en de subtarget om de “afvalproductie aanzienlijk te beperken via preventie, vermindering, recyclage en hergebruik”.

Bananen worden momenteel simpelweg verspild omdat ze niet voldoen aan de cosmetische standaarden van de voedingsindustrie. En dan hebben we het niet alleen over te kleine, te kromme of te grote bananen, maar zelfs groene, rijpe en losse bananen worden onnodig verspild.

Waarvan 230 miljoen kilo afgekeurd wordt in de havens (wereldwijd).

In totaal wordt er zo’n 23 miljoen ton aan bananen geëxporteerd

207 miljoen kilo verspilde CO2 uitstoot

De totale hoeveelheid afgekeurde bananen in de EU is 60.000 tot 180.000 ton per jaar

Wat doen we ?

1
|

Na afkeuring, worden deze bananen getransporteerd naar onze fabriek.

2
|

Bij aankomst worden alle bananen manueel gesorteerd op basis van kwaliteit en kleur.

3
|

De bananen worden op basis van status bij binnenkomst verder gerijpt om een consistente zeer rijpe toestroom te garanderen.

4
|

De bananen worden gepeld en gepureerd tot “no-waste bananen-puree”.

5
|

De bananenpuree wordt verwerkt in Sunt’s eigen producten en die van anderen. Zoals in smoothies, ijs en bakkerijproducten.

Neem contact op

Onze no-waste bananenpuree is niet alleen een stem tegen kromme wetgeving, maar ook van de hoogste kwaliteit. Benieuwd hoe onze bananenpuree jouw sap, smoothie, yoghurt of ijs kan helpen verduurzamen?

Ik ga akkoord met de voorwaarden

Ook zij zijn
enthousiast