Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring .

Change the game or remain the same

Wat als je een positieve impact kan maken op de wereld, zonder er heel veel moeite voor te doen? Gewoon, met je boodschappenlijstje. Zonder geitenwollensokken, maar met iedere hap die je neemt. Met dat idee is SUNT ontstaan en onze missie geboren om wereldwijd geen banaan meer verloren te laten gaan, de voedingsindustrie te verduurzamen en het bakkerijschap te innoveren. Want een voedingsindustrie waar het tegengaan van verspilling een luxe is en voedselverspilling de norm, dat kan écht niet meer.

That's bananas!

De banaan is het meest verspilde fruit wereldwijd. Dit iconische fruit leek ons dan ook het perfecte begin van een revolutie. Van de 100 miljoen ton geteelde bananen wordt namelijk wereldwijd zo'n 50 miljard kilo verspild door de hele keten. En dan hebben we het niet alleen over te kleine, te kromme of te grote bananen. Zelfs groene, gele en losse bananen worden onnodig verspild. Daarom maken wij daar de lekkerste en gezonde producten van. Want met een simpele keuze op je boodschappenlijst en met elke hap kan jij serieus verschil maken.

The Banana factory

Begin 2023 openden wij onze eigen ( en ’s werelds eerste) bananenfabriek, waar we de bananenverspilling dichter bij huis gaan aanpakken. In onze bananenfabriek verwerken we de anders verspilde bananen in de Europese havens tot no-waste bananenpuree voor onze eigen en andermans producten. Zo verduurzamen we niet alleen het bakkerijschap, maar ook de hele Europese bananenpuree industrie.

How we change the game

Bananenplant

Een keten zonder zwakste schakel

door verspilling in de keten aan te pakken verlagen we de kosten van bananenimporteurs, verminderen we de impact op het klimaat en verbeteren we de positie van de teler.

Bananenplant

De prullenbak alleen gebruiken waar die voor bedoeld is

met een flinke dosis lef en zonder geitenwollensokken dagen we de voedingsindustrie uit hun ouderwetse mindset bij het vuilnis te zetten.

Bananenplant

Voeding van nu voor de toekomst

moeten kiezen tussen gezond, lekker of goed voor het klimaat is wat ons betreft verleden tijd.

Van stadskeuken tot supermarkt!

Wat begon met een goeie deal voor gratis overgebleven bananen bij een plaatselijke supermarkt, groeide uit tot een missie om wereldwijd geen banaan meer verloren te laten gaan, met een flinke dosis lef de voedingsindustrie te verduurzamen en het bakkerijschap te innoveren. Benieuwd hoe we dat deden?

Wanna Change the game?

Join our team!

Klinkt een flinke dosis pionieren bij een snelgroeiende start-up jouw als muziek in de oren en wil jij naast (bananen)brood op de plank iets doen waarmee je elke dag écht impact maakt? Check onze vacatures.

Bekijk onze vacatures