• Dessert
  • Gezond
  • Makkelijk
  • Ontbijt
  • Snack

Recepten van chocolade bananenbrood

Ons instapmodel “bananenbrood naturel” heeft al de nodige sterrenpositie als ingrediënt voor recepten op de website, maar een recept van chocolade bananenbrood van SUNT? Dat bleef een beetje achter – not anymore!

Naar het recept

Nu vraag jij af: is pure chocolade wel geschikt is in een ontbijtje of snack? oh zéker wel ! En om het nog mooier te maken, het is zelfs goed voor je bloedvaten 😉 met de perfecte hoeveelheid chocolade chunks in ons bananenbrood zit je helemaal goed. Niet te veel, maar precies genoeg om dat verwenmomentje te creëren. Je kan ‘m natuurlijk gewoon zo naar binnen schuiven – is namelijk ook al héél lekker- maar wij vinden dat elk ontbijtje een feestje moet zijn en je elke dag een recept van chocolade bananenbrood moet uitproberen!

Ontbijtjes en snacks die smaken als toetjes zijn onze specialiteit. Heb je zin om de boel eens af te wisselen, of heb je het bananenbrood iets te lang uit de koelkast gelaten? Ons chocolade bananenbrood is de ster in dit lijstje!

1. Chocolade wentelteefjes van bananenbrood

Treat yourself is een understatement met deze wentelteefjes van bananenbrood. But wait, there is more: vervang het naturel bananenbrood eens door onze chocoladevariant en voila: choco-wentelteefjes om van te smelten !

2.  Chocolate cake pops van bananenbrood

Dit is een pareltje voor in je bakrepertoir. 0 moeite en maar een handjevol ingrediënten nodig. EN 10 x gezonder dan het origineel met kleffe cake…. De bananenbrood pops uit de oven bedekt met pure chocolade en noten zijn alles wat je wilt, trust us;)

3. Banana nice cream met chocolade bananenbrood croutons

Een heerlijke variatie op je plain bananenijs = bananenijs met stukjes chocolade en bananenbroodcroutons! Een gezonder alternatief op de welbekende cookiedough, heel makkelijk & snel gemaakt. Bakplaat invetten, bananenbroodstukjes verdelen en bakken maar! Even husselen halverwege, anders verbranden ze;) Na 10 minuten kan jij de versgebakken bananenbrood croutons door je ijs naar keuze roeren en scoop je jezelf de hemel in.

4. Chocolade bananenbrood crumble uit de oven

Vervang het naturel bananenbrood door onze choco-variant en je hebt een chocolade bananenbrood crumble! Met deze crumble word je niet alleen wakker met een big smile, maar ook flink portie karmapunten, want deze crumble kun je namelijk maken van bananenbrood wat net iets te lang is bewaard! No waste & more taste 😉

5. Chocolademousse met bananenbrood bodem

Last but zeker not least: Een drielaagse vegan chocomouse met chocolade bananenbrood bodem is een drool-worthy dessert, al zeggen we het zelf! Met vegan melk- witte en pure chocolade en aquafaba in plaats van rauwe eieren is dit een waardige vegan mouse;)

Zo, nu hoef jij niet meer te zoeken naar een recept met chocolade bananenbrood maar kan je per direct aan de slag met je favoriete bananenbrood gerechtjes !

Maak zo’n 67 verschillende recepten!

Niet nodig, maar wel heel lekker; Sunt bananenbrood is de perfecte basis om te toppen, beleggen, besmeren of om te toveren tot verrassend toetje. Zo geniet je iedere dag van een verantwoord ontbijt of tussendoortje én gaan we samen voedselverspilling tegen.

Bekijk alle recepten