• Dessert
 • Makkelijk
 • Snack

Gezonde tiramisu met bananenbrood

Klok icoon 515 min

Wij kennen (bijna) niemand die geen tiramisu lust, dus vandaag staat er een gezonde tiramisu met bananenbrood op het menu! Het ultieme dessert, want deze klassieker kun je zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Je hebt het basisrecept waar zelfs iemand met twee linkerhanden nog een fantastische showstopper van kan maken, maar wij pakken het iets anders aan. Deze gezonde tiramisu wordt gemaakt met vegan mascarpone van kokosmelk en roomkaas en dat kan voor sommige best lastig zijn. Maar hey, no worries, waar zijn wij anders voor? En gaat jouw tiramisu(e) er net zo mooi uitzien als die van Sue van @foodieroomie?

Naar het recept

De klassieker in een nieuw jasje

Het water liep ons al in de mond bij het schrijven van dit recept, maar toen we deze gezonde tiramisu proefden waren we helemaal verkocht. De klassieker in een nieuw jasje konden we jullie niet onthouden en daarom is dit recept genoeg voor 4 personen, zodat jij deze healthy versie ook kunt delen. Sharing is caring!

Wij kennen natuurlijk allemaal iemand die liever geen eten deelt, ook niet met zijn of haar friends (get it?). Mocht iemand zichzelf hier nou helemaal in herkennen, no worries! Je kunt zowel het bananenbrood als de vegan mascarpone prima invriezen voor een andere keer! Zo maak jij de volgende keer helemaal de blits met deze gezonde tiramisu.

Ingrediënten

 • 1
  blik kokosmelk (een nacht van te voren in de koelkast)
 • 1/2
  pakje vegan roomkaas (kamertemperatuur)
 • 2 el
  ahornsiroop
 • 1
  SUNT bananenbrood
 • 1
  kopje espresso (afgekoeld)
 • Cacaopoeder

Recept

 1. Zet een blik kokosmelk in de koelkast voor minimaal 8 uur. Je kunt deze bijvoorbeeld een nachtje van tevoren koud zetten.
 2. Schep het harde gedeelte in een kom en houd het water apart. Gebruik dit bijvoorbeeld in een smoothie later. ;)
 3. Mix met de handmixer de kokosroom zacht. Voeg daar de vegan roomkaas en de ahornsiroop aan toe. Proef of de vegan mascarpone de juiste zoetheid heeft en breng zo nodig meer op smaak.
 4. Snijd het banenbrood eerst in plakken en daarna in sticks. Deze sticks kun je meteen gebruiken, of je maakt er croutons van door ze 20-30 minuten te bakken op 160 graden Celsius.
 5. Dip de bananenbroodsticks in de koffie of espresso. Bekleed hiermee de bodem van ieder glas. Schep daar bovenop een laagje room, weer een laagje bananenbrood en nog een laagje room. Heb je nog wat over? Maak dan nog een laagje. Strooi wat cacaopoeder op de bovenkant van ieder glas en klaar is je tiramisu!

TIP

Wij zijn met onze klassieker in een nieuw jasje zo dicht mogelijk bij het origineel gebleven, maar jij hoeft dat niet te doen! Probeer eens een tiramisu met citroensap in plaats van espresso en extra lemon curd. We dare you to change the game!

 

Maak zo’n 67 verschillende recepten!

Niet nodig, maar wel heel lekker; Sunt bananenbrood is de perfecte basis om te toppen, beleggen, besmeren of om te toveren tot verrassend toetje. Zo geniet je iedere dag van een verantwoord ontbijt of tussendoortje én gaan we samen voedselverspilling tegen.

Bekijk alle recepten