Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring .

 • Dessert
 • Toppings

Bananenbrood s’mores

Klok icoon 8 min

Give me (s’)more! Bananenbrood s’mores is waarschijnlijk een recept waar de meeste mensen flashbacks naar vroeger zullen hebben. Er gaat niets boven een warm kampvuurtje, een grote zak marshmallows en een goeie reep chocola van Handsoffmychocolate om het beste uit je s’mores te halen. Nu snappen we dat niet iedere dag zo kan zijn en daarom hebben we een receptje van ouderwetse s’mores omgetoverd tot een wat makkelijkere versie met bananenbrood. En het fijne is dat je deze bananenbrood s’mores sandwich gewoon in de oven kunt maken en dus niet in de weer hoeft met aanstekers, hout en andere ontvlambare dingen. Wel zo veilig, tenzij je dit recept straks laat aanbranden. Maar daar gaan we maar even niet van uit!

Naar het recept

Persoonlijk vinden wij dit een typisch recept om in het weekend te maken, om onderuitgezakt op de bank deze unit lekker naar binnen te schuiven. Gelukkig hebben de meeste mensen in het weekend hetzelfde idee als ons. Dus ben jij op zoek naar de perfecte manier om even uit te rusten en bij te tanken voor een nieuwe week? Probeer dan deze bananenbrood met chocola s’mores sandwich eens. It will not let you down!

Bananenbrood s’mores sandwich

Dit recept voor gezonde s’mores is in een handomdraai gemaakt en smaakt net zo goed als de real deal. Het voordeel is dat je hiermee je bananenbrood s’mores met chocola nét iets gezonder maakt en er waarschijnlijk geen suikerdip van krijgt! Beste is dan wel om pure chocola te gebruiken of gewoon lekker waar je net zin in hebt op dat moment. Probeer dit maar eens te weerstaan!

Ingrediënten

 • 2 of 3 plakken
  SUNT bananenbrood
 • Stukjes
  (pure) chocola
 • Paar
  (vegan) marshmallows

Recept

 1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius.
 2. Stop de plakjes bananenbrood even in een tostigril.
 3. Leg de marshmallows op het bananenbrood en bedek met chocola.
 4. Bedek vervolgens met het tweede plakje bananenbrood. Druk de sandwich iets aan. Als je een stapel wilt van 3 plakjes bananenbrood is het handig om het vast te zetten met een stokje.
 5. Leg de sandwich op een met bakpapier bekleed ovenrooster. Bak de bananenbrood s’mores sandwich in 3-5 minuten goudbruin. Afhankelijk van de oven kun je de sandwich ook iets langer in de oven roosteren.

TIP

Voor de snelle trek kun je de sandwich ook onder een panini-grill warm grillen! Let wel op dat het verwarmen niet te snel gaat, zodat je niet eindigt met een verbrand bananenbrood!

Maak zo’n 67 verschillende recepten!

Niet nodig, maar wel heel lekker; Sunt bananenbrood is de perfecte basis om te toppen, beleggen, besmeren of om te toveren tot verrassend toetje. Zo geniet je iedere dag van een verantwoord ontbijt of tussendoortje én gaan we samen voedselverspilling tegen.

Bekijk alle recepten