Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring .

 • Dessert
 • Gezond
 • Makkelijk
 • Ontbijt
 • Snack

Bananenbrood met walnoten (vegan variant mogelijk)

Klok icoon 60 min

Over een ding zijn we het allemaal eens; er is geen beter moment dan nu om je bakschalen en keukenmachines af te stoffen en jezelf eens te buigen over al die recepten waar je tot nu geen tijd voor kon vinden. En omdat wij nu extra lief voor jullie willen zijn, hebben wij alvast een receptuurtje voor jullie in elkaar gefrutseld! Dit bananenbrood met walnoten tovert weer blijdschap op het gezicht van je partner, kiddo’s of gewoon op je eigen gezicht 😉 Bananenbrood met walnoten komt zeker niet uit een onverwachtse hoek, want noten gaan gewoon super goed samen met bananenbrood.  Maar de échte reden achter deze fijne crunchy toevoeging aan je broodje zit hem in alle voordelen die walnoten jou te bieden hebben!

Naar het recept

Shine bright & relax

 1. Walnoten laten je letterlijk stralen: B-vitamines zijn super goed voor jou haar en huid, zodat jij straks stralend je isolatie uitwandelt.
 2. Walnoten eten geeft je een kalmer en meer ontspannen gevoel. Jij bent straks gewoon weer de baas over die thuiswerkstress en laat je niet meer gek maken na dat plakje van jouw zelfgebakken bananenbrood met walnoten!
 3. Last but not least, walnoten zijn jouw beste buddy met het letten op eventuele ongewenste kilootjes. Ze zitten vol energie en met de juiste vetten waardoor je geen binge-eat neiging zal krijgen na een plakje bananenbrood met walnoten. Zó, kan jij weer een recept toevoegen aan je guilt-free snack lijstje ;-). Wij raden dan ook vooral aan om je snack niet te skippen, maar te gaan voor een voedzaam plakje bananenbrood met walnoten. Véél effectiever!

Ook fijn om te weten is dat de walnoten variant glutenvrij en daarbij zoutarm is. Helemaal op de healthy tour geslagen? Check ons andere gezonde bananenbrood recept! En nu is het écht tijd om te bakken, komt ie!

Ingrediënten

 • 4
  rijpe bananen
 • 50 ml
  olie (bv. kokosolie)
 • 50 gr
  honing (of agave als vegan variant)
 • 2
  eieren (of flaxseed eieren als vegan variant)
 • 250 gr
  zelfrijzend bakmeel
 • 100 gr
  volkorenmeel
 • 75 gr
  walnoten
 • 1 tl
  kaneel

Recept

 1. Warm de oven voor op 175° C en verdeel olie over de gehele bakvorm.
 2. Gebruik een keukenmachine of een staafmixer om de rijpe bananen te pureren.
 3. Voeg de eieren, olie, honing en 50 ml water toe aan het mengsel.
 4. Meng de kaneel door het zelfrijzend bakmeel en het volkorenmeel en voeg ook dit toe tot het een deeg massa wordt.
 5. Hak of maak de walnoten met je handen klein en schep ze vervolgens over het deeg.
 6. Verdeel de deegmassa in de bakvorm. Bak het bananenbrood in 50 - 60 minuten gaar en lichtbruin.

Zes simpele stappen tussen jou en een overheerlijk bananenbrood gevuld met walnoten. Expert tip: laat het brood 15 minuten in z’n vorm afkoelen voor een luchtigere structuur!

Maak zo’n 67 verschillende recepten!

Niet nodig, maar wel heel lekker; Sunt bananenbrood is de perfecte basis om te toppen, beleggen, besmeren of om te toveren tot verrassend toetje. Zo geniet je iedere dag van een verantwoord ontbijt of tussendoortje én gaan we samen voedselverspilling tegen.

Bekijk alle recepten