Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring .

  • Tips & Tricks

De quarantaine survival list

6 april 2020

Ben jij dat sociale dier die al zijn/haar energie haalt uit werk, sportklasjes en uitstapjes met vrienden? Past de quarantaine lifestyle totaal niet in jouw originele dagindeling, laat staan weekendplannen? Alle netflix series al gebingewatched? Hey we are with you! Wij zijn hier niet bepaald stilzitters en aanpassen aan de huidige situatie is voor velen een opgave, maar wij zien het liever als een uitdaging. Is dit niet een uitgelezen kans om de boel is even flink om te gooien en is helemaal opnieuw te kijken naar hoe jij je tijd besteedt? Wij hebben onze favo tips tegen verveling verzameld in een quarantaine survival list om jouw tijd zo fijn mogelijk in te delen.

‘Na het lezen van ons 7-stappenplan met tips tegen verveling zullen jouw quarantaine weekjes er wat kleurrijker uit komen te zien. ’

Vitamine S ociaal

Lekker een dagje thuis zitten krijgt opeens een andere definitie. Routine is soms verre van interessant, en in dit geval lijkt het ook nog eens uitzichtloos. Dat wij menselijk contact nodig hebben, wordt nu wel langzaam duidelijk. Na een paar dagen alleen doorbrengen word jij al vrolijk van de conversatie met de kassamedewerker. Veel inspiratie op internet om jou door deze periode te slepen is outdated of nu niet relevant, dus laten wij jou hier een handje bij helpen om toch een goede dosis vitamine S binnen te krijgen. Na het lezen van ons 7-stappenplan met tips tegen verveling zullen jouw quarantaine weekjes er wat kleurrijker uit komen te zien. Dan doen na afloop gezamenlijk het ‘echte’ kleurtje op ;-).

1. Verbeter je leefsituatie

Voor we het hebben over tips tegen verveling, laten we het is even hebben over je leefsituatie. Nu de woonkamer een belangrijke plek wordt komende periode wil je het zo relaxed en fijn mogelijk voor je zelf maken. Kijk om je heen, creëer meer ruimte voor jou en je huisgenootjes of gezin en voorkom dat jullie elkaar in de haren vliegen. Houd het huis schoon, maak duidelijke afspraken, doe iets aan je inrichting en investeer in thuis accessoires die je steeds vergat. Haal bijvoorbeeld een lekkere geurkaas in huis, koop een fijn dekentje, kleed de boel gezellig aan of koop een mooie plant!

2. Home work-out

Je leest het overal! ‘Blijf bewegen …iets met immuunsysteem’’. Ja, zeker een aanrader maar bovenal gewoon een prima medicijn tegen verveling. YouTube en social media staan vol met effectieve home workouts en nu je toch alles even anders hebt ingericht bespaar jij jezelf weer een stukgeschopte staan lamp of breedbeeld tv!

3. Masterchef(fin)

Na de eerste flinke inspanningen moet er zo meteen wel iets knaps op tafel staan. Lange avondjes op kantoor zijn nu geen excuus meer voor een bestelling op thuisbezorgd. En nu je die al je keukenkastjes hebt opgeruimd en al je bakspullen weer hebt gevonden is het misschien ook wel tijd om ze te gebruiken, vind je niet? Eindelijk tijd om die recepten die je normaal gesproken te veel tijd kosten, maar die je maar wat graag eens wil proberen, te maken! Wat dacht je van bananenbrood met walnoten of een vegan cheesecake bananenbrood zonder suiker? Yum!

4. Me-time

Jezelf even helemaal terugtrekken na die eerdergenoemde activiteiten is een must. Jouw to-do lijstje op dit moment: yoga, mediteren, een warme douche of als je de luxe hebt: een lang bad. Neem flink de tijd om te soppen, scrubben, waxen, epileren of creëer je eigen home nagelsalon. Leeg je lades eens met alle gezichtsmaskers die vast ergens verstopt liggen en geef je lichaam de tijd om eens echt goed te ontspannen.

5. Ontwikkel jezelf

Dit is toch een uitgelezen kans om jezelf iets nieuws aan te leren of ergens beter in te worden?! Leer van anderen op Skillshare, verdiep je in een nieuw boek, kijk interessante documentaires, pak de gitaar van je kamergenoot of zet de eerste stappen naar het leren van een nieuwe taal. P.S.: doe dit als jij hier plezier aan beleeft en dit vooralsnog altijd uitstelde wegens gebrek aan tijd en niet omdat je het gevoel hebt dat het móét.

6. Speel (ouderwets) spelletjes

Die oude weggestopte kaarten en bordspelletjes zijn nog nooit zoveel waard geweest als nu. Stof ze af en daag je huiscrew uit voor een ontspannen (lees: zenuwslopend) potje monopoly of bouw een kaartenhuis. Bovendien, loopt het internet natuurlijk nooit achter en schieten de leuke spelletjes apps als onkruid uit de grond! Meer heb je niet nodig om een hilarische avond te beleven (flesje wijn niet meegeteld ;-)).

7. Ga eens lekker kletsen

Wanneer heb je voor het laatst echt goed gepraat? Kan dan nu wel niet face to face, maar facetime is er niet voor niks. Pak beiden een lekker drankje en wat snacks en klets erop los! Zoom, Skype of houseparty zijn prima gratis opties om in touch te blijven met je vrienden , familie of je lover. On the bright side: iedereen heeft nu de tijd voor je 🙂

Zo, nu ben je met deze tips tegen verveling helemaal klaargestoomd om met goede moed en een glimlach die quarantaine weken door te komen. Zodat we als dit allemaal achter de rug is, naast al de shittyness ook kunnen terugkijken op een bijzondere tijd vol ervaringen die we anders ook nóóit hadden meegemaakt. Spannend of niet ;-).

Geschreven door:
Laura Hoogland

Wij zien er wel brood in

SUNT redt bananen van de prullenbak en maakt hier innovatieve en gezonde voedingsproducten van. Zoals ons bananenbrood bijvoorbeeld.

Over SUNT