• Gezond
  • Ontbijt
  • Snack
  • Toppings

Granola van bananenbrood: 6 lekkere recepten

Let’s get ready to (c)rumble. Persoonlijk zijn wij dol op een bakje soja yoghurt met onze RETElekkere granola van bananenbrood en wat vers fruit. Maar ook als je daar niet zo dol op bent hebben we jouw dagelijkse portie (brood)nodige ontbijtinspiratie. Namelijk: de lekkerste recepten met granola van bananenbrood als topping.

Naar het recept

6x de lekkerste recepten met granola van bananenbrood 

 

1. Smoothiebowl met granola topping

Een smoothiebowl is de perfecte ontbijttip, want je kunt er zelf je eigen twist aan geven. Of je nu dol bent op kiwi, appel, mango of banaan, de granola past perfect bij ieder soort fruit. En wat nog beter is: gebruik je restjes fruit die nog achter in je vriezer liggen! Heb je meteen weer ruimte over voor andere baksels, of kant-en-klare bananenbroden.. 😉

2. Gebakken peertjes met granola topping en slagroom

Heb je zin in een warm ontbijtje, maar geen trek in een groot en stevig ontbijt? We got you. Snijd een peer in stukjes en bak ze langzaam in een koekenpan gaar. Klop intussen wat verse slagroom stijf en je hebt het perfecte lichte ontbijtje. Top het af met granola van bananenbrood en jouw voedzame ontbijtje is klaar om gegeten te worden! Ook lekker: vervang de peertjes door appels of rood fruit, net wat je in huis hebt!

3. Trifle van yoghurt, vers fruit en granola

In dit Instagrammable ontbijtje kun je jouw creativiteit echt kwijt. Onze tip: een laagje yoghurt, een laagje dun gesneden fruit en een laagje granola van bananenbrood. You get the point: een tiramisu, maar dan in healthy ontbijtvorm.

 4. Chiapudding met fruit

Wist je dat chiapudding een heel makkelijk ontbijtje is om te maken? The smart way: maak je chiapudding een avond van tevoren en je kan de volgende ochtend iets langer snoozen. Ook fijn: chiapudding kun je ook meenemen in een potje met deksel je ontbijtje on-the-go eten. Maak het af met wat vers fruit en granola van bananenbrood en jouw ochtend kan niet meer stuk.

5. Nicecream met een granola topping

Heb jij net als ons altijd een voorraadje bananen in de vriezer? Dan kun je daar makkelijk gezond bananenijs van maken! Strooi daar een beetje granola van bananenbrood bovenop en je hebt een heerlijke bananenversie van cookies-and-cream (n)icecream! Trust us, en het is nog lekker ook!

6. Chocolade ‘bark’ met granola topping

Deze is heel easy en nog lekker ook. Misschien iets minder geschikt als ontbijt en iets meer als tussendoortje, maar wij houden je niet tegen als je chocolade als ontbijt wil! Hoe je het maakt? Smelt jouw favoriete chocolade, stort het uit op een bakpapiertje totdat je de juiste dikte hebt (dit mag je zelf bepalen) en strooi er de granola van bananenbrood overheen. Laat afkoelen in de koelkast en breek daarna in stukken. Genieten!

 

TIP

Onze granola gemaakt van bananenbrood kontjes is ook heel lekker om zo op te eten.

Maak zo’n 67 verschillende recepten!

Niet nodig, maar wel heel lekker; Sunt bananenbrood is de perfecte basis om te toppen, beleggen, besmeren of om te toveren tot verrassend toetje. Zo geniet je iedere dag van een verantwoord ontbijt of tussendoortje én gaan we samen voedselverspilling tegen.

Bekijk alle recepten