• Dessert
  • Gezond
  • Makkelijk
  • Snack

Geen glazuurbrekers en gaatjes met deze gezonde zoete snacks

Je hebt team hartig en je hebt team zoetekauw en soms speel je in beide teams. Eten van twee walletjes noemen ze dat, wij zien het liever als ‘best of both worlds’. Joining in?

Zoet en hartig kan in onze optiek prima samen; chips bij de thee of de ultimate combi pindakaas met komkommer. Maar het allermooiste is natuurlijk als je lekkere tussendoortje ook nog eens een gezonde zoete snack is! En dat is natuurlijk niet alleen fijn voor je eigen lijf, maar voor die van je hele gezin.

Naar het recept

Gezond snoepgoed

Met gezonde zoete snacks is het ineens niet meer zo erg als je kiddo voor de tweede keer een handje mee graait. Want met deze GEZONDE zoete snacks voor in het weekend of schooltussendoortjes heb je niet alleen vervanging voor het ongezonde spul in huis, maar druk je ze ook stiekem nog een paar onsjes fruit achter de kiezen. Wat niet weet…..

Wij hebben onze FAVO gezonde zoete snacks voor je onder elkaar gezet:

1. Bananenbrood

Let’s start with the obvious…. Want hoe kan het ook anders, wij zijn helemaal fan van bananenbrood en zeker als je dat niet alleen als tussendoortje of snack kunt eten. Dit vegan cheesecake bananenbrood kun je ook als ontbijt eten! Wees eerlijk, daar is niet alleen je kiddo blij mee! Hallelujah voor de multiple-use recepten!

2. No-bake energieballetjes

Op een zondagmiddag of een relaxte avond kneed jij samen met je spous, je kiddo of je best friends deze dadelchoco-balletjes in elkaar. Gezellig samen of alleen, het maakt niet uit. Jij hebt morgen wel dé meest luxe gezonde zoete snacks mee naar kantoor. Sowieso dat jouw collega’s je jaloers aankijken. Niet wetend dat dit ultra gezond is!

3. Sinning like a saint freakshake

In eerste instantie niet de eerste gezonde zoete snack waar je aan denkt, maar zeker weten heel gezond te maken met een homemade (vegan) yoghurtijs. Deze Sinning Freakshake, maak je heel makkelijk sinning-like-a-saint-proof. Heerijk voor een zonnige middag (als ze dit jaar nog komen) of als creatief dessert bij je schoonouders.

4. Gezonde cakepops

Yes! Als echte foodie ken je natuurlijk deze gezonde-zoete-snacktrend als geen ander en ben je er net zo fan van als wij! Niet alleen omdat het zo’n perfecte snackattack killer is, maar ook omdat je neefje van 1,5 ze nog zou kunnen maken! Gemak dient de mensch! Deze gezonde cakepops zijn dus niet alleen voor jou een gezonde guilty pleasure, maar ook de basisschool met gezond traktatiebeleid wordt hier rete enthousiast van!

5. Geen chup-a-chups maar fruitlollies!

Dat gezonde traktatiebeleid op de basisschool van je kiddo is ineens niet meer zo vervelend als je nagaat dat je heel eenvoudig deze fruitlollies kunt maken. Schillen, dopen en dippen. Dat is de how-to-tutorial van dit traktatierecept. Overigens niet alleen leuk om als schooltraktatie te maken, maar ook om op het kinderfeestje (lees: je eigen Netflix feestje) met vriend(inne)tjes te maken.

6. Gezonde snack voor de echte koekiemoster

Ben jij een echte Koekiemonster en wil je wel gezond snacken? Maak dan the best ever banaanhavermoutkoeken. Lekker voor bij de thee, koffie en zelfs als after gym snack. Van deze koeken wordt je helemaal blij, zeker als je nagaat dat je alle ingrediënten waarschijnlijk al in je keukenkastje hebt liggen.

7. Chocoblocks

Heb jij nog een zoet brood over? Of een stukje cake? Maak daar dan eens lekker gezonde chocoblocks van. Niet alleen kun je lekker knoeien met (en snaaien van) gesmolten chocolade, of een andere topping, maar je maakt zo ook een mega batch aan snacks klaar voor vandaag, morgen en overmorgen!

Met deze tips kun jij vast en zeker je supermarkt snoepgoed in de prullenbak doen verdwijnen. Vul je keukenkast, koelkast en diepvries gewoon lekker met deze gezonde zoete snacks. Weet jij zelf nog lekkere gezonde snacks? Share them below!

Maak zo’n 67 verschillende recepten!

Niet nodig, maar wel heel lekker; Sunt bananenbrood is de perfecte basis om te toppen, beleggen, besmeren of om te toveren tot verrassend toetje. Zo geniet je iedere dag van een verantwoord ontbijt of tussendoortje én gaan we samen voedselverspilling tegen.

Bekijk alle recepten