Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring .

 • Makkelijk
 • Ontbijt
 • Snack

Makkelijke bananenbrood ontbijt toast

Klok icoon 6 min

Je SUNT bananenbrood slice of je homemade recipe is au natural natuurlijk al super lekker. Door de banaan en de dadels – die jij natuurlijk ook gebruikt in plaats van die helse rietsuiker – is je bananenbrood al heerlijk zoet. Wij snappen dus helemaal als je jouw bananenbrood ontbijt zo achter de kiezen schuift, maar met een klein beetje extra aandacht maak je van je doordeweeks ontbijt een fancy banana-toast-ontbijt.

Naar het recept

Fancy-pancy klokwarriors!

Ook wij voeren met regelmaat een race tegen de klok. En laat de klok nou vaak de grote winnaar zijn, waardoor de aankomst op locatie soms net aan is. Tenminste, als dat ene stoplicht vandaag weer eens meewerkt. Wat niet vaak het geval is. Heel herkenbaar, of niet?
Om stoplicht-irritaties te voorkomen, gooi je dan je bananenbrood ontbijt nog even in de broodrooster of de tostigrill. Wij hebben niet perse een voorkeur, net wat er nog op het aanrecht staat :-P, zo zijn we dan ook wel weer. En we weten zeker dat één van deze twee jij ook in huis hebt staan.

Van achter de paplepel of tijdens je make-upritueel gooi je zo de plakken voor jou en je spous of je kiddo onder de hete plaat. Zo komen jullie allemaal geheid als fancy-pancy human-beings op je werk of op het kinderdagverblijf aan. Die strijd tegen de klok, voer je ineens een stuk beter bewapend! Zeker weten dat jij nu als winnaar uit de oorlogsstrijd komt.

Ingrediënten

 • 1 plak
  bananenbrood
 • 2 tl
  roomboter of kokosolie (optioneel)
 • honing, dadenstroop of andere topping

Broodrooster

 1. Plaats je bananenbrood in de broodrooster en rooster 'm in 1,5 minuut op een gemiddelde stand goudbruin aan beide kanten.
 2. Leg je klontje roomboter bovenop het geroosterde bananenbrood en laat dit smelten

Tosti-ijzer

 1. Smeerde de boven- en onderkant van het brood in met de helft van de roomboter of kokosolie
 2. Leg je bananenbrood slice direct bij het aanzetten van tosti-ijzer ertussen. Wacht ongeveer 3 minuutjes tot dat het bananenbrood goudbruin is aan beide kanten.
 3. Haal de banana toast onder het tosti-ijzer vandaan en smeer het laatste beetje roomboter on top.
 4. En klaar is je geroosterde bananenbrood ontbijt

TIP

Als het bananenbrood nog warm is vinden wij het heerlijk om hier nog wat honing op te smeren.

Zo’n warm ontbijtje is natuurlijk al heel erg lekker. Heb je meer tijd of wil je een luxe versie van je bananenbrood ontbijt maken? Smeer dan eens deze hartige bananenbrood toppings op je bananenbrood toast. Onze favoriet; geitenkaas met honing en walnoten! Natuurlijk, kun je ook zoet beleg op je geroosterde bananenbrood doen. Zo is je bananenbrood als ontbijt ineens een luxe lunch of een traktatie voor bij de thee.

Maak zo’n 67 verschillende recepten!

Niet nodig, maar wel heel lekker; Sunt bananenbrood is de perfecte basis om te toppen, beleggen, besmeren of om te toveren tot verrassend toetje. Zo geniet je iedere dag van een verantwoord ontbijt of tussendoortje én gaan we samen voedselverspilling tegen.

Bekijk alle recepten