• Dessert
 • Snack
 • Toppings

Bananenbrood honing topping en honeycomb chunks

Klok icoon 25 min

Houd jij er ook zo van om de hort op te gaan, maar kan je tegelijkertijd intens genieten van een ‘Sunday Bake Day’ thuis? We get you! Dit bananenbrood honing topping recept wil je maken op zo’n dag, want sweet lord; wij krijgen hier geen genoeg van! De combinatie van bananenbrood, cream cheese én de crunchy honeycomb: we. just. love. it.

Naar het recept

Dubbele karmapunten: check! 

Naast dat dit bananenbrood honing topping recept al je ‘sweet cravings’ zal vervullen, ben je ook nog eens dubbel duurzaam bezig. Om te beginnen zijn onze bananenbroden natuurlijk gemaakt van geredde bananen, waarmee we samen tegen de sh*t load voedselverspilling strijden. Maar wist je dat honing ook hartstikke duurzaam is? Het is namelijk een bijproduct (letterlijk én figuurlijk) van het bevruchtings-proces van groente en fruit; een onmisbaar proces voor de producten die jij koopt in de supermarkt. En zonder die slimme bijen bestond dit zoete goedje dus ook niet. Dus terwijl je dit eet, ben je zó goed bezig dat je dat extra plakje jezelf wel kan gunnen, hoor. Blame this one on us.

Ingrediënten

 • 1
  SUNT bananenbrood
 • 100 gr
  roomkaas (op kamertemperatuur)
 • 30 gr
  boter (op kamertemperatuur)
 • 65 gr
  honing (het liefst biologisch)
 • 25 gr
  poedersuiker
 • 100 gr
  kristalsuiker
 • 5 gr
  baking soda
 • Optioneel:
  witte chocolade (zie tip!)

Recept

 1. Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier en zet aan de kant.
 2. Doe de suiker samen met 25 gram honing in een steelpan en roer door elkaar.
 3. Verhit dit mengsel tot het begint te koken en stop met roeren.
 4. Wanneer het mengsel amber van kleur is (ong. 2-4 minuten na het koken), haal je het van het vuur en meng je de baking soda er snel doorheen met een garde (als je een suikerthermometer hebt kan je een temperatuur van 150 graden aanhouden). Pas op je handen want dit mengel gaat veel bubbels vormen en is heet!
 5. Stort het hete mengsel op de beklede bakplaat en laat uitharden.
 6. Klop in de tussentijd de roomkaas en de boter tot een glad en luchtig mengsel.
 7. Voeg de poedersuiker en de resterende honing toe en mix tot een geheel.
 8. Snijd het bananenbrood horizontaal door de helft en smeer de helft van de topping op de onderste helft.
 9. Leg als een dekseltje de bovenste helft van het bananenbrood op de onderste helft en bestrijk dan de bovenkant met de tweede helft van de topping.
 10. Breek de honeycomb in stukken en decoreer het bananenbrood.

There you go: de perfecte banananbrood honey combo, enjoy!

 

TIP

Heb je nog een stukje bubbeltjesplastic thuis liggen? Smelt een beetje witte chocolade en giet dat over het plastic en laat uitharden. Breek de chocolade in stukken van ongeveer 5 cm en decoreer het bananenbrood.

Maak zo’n 67 verschillende recepten!

Niet nodig, maar wel heel lekker; Sunt bananenbrood is de perfecte basis om te toppen, beleggen, besmeren of om te toveren tot verrassend toetje. Zo geniet je iedere dag van een verantwoord ontbijt of tussendoortje én gaan we samen voedselverspilling tegen.

Bekijk alle recepten