Lavendel bananenbrood – laat de lente maar komen!

Met dit lavendel bananenbrood is het gelijk lente. Het was de afgelopen weken koud! Heel koud! Daarom doen we er graag alles aan om toch de lente al een beetje, tja.. af te dwingen ofzo. Bij de eerste zonnestralen zien we de al eerste mensen met korte mouwen en afgeritste broeken. Omdat dat ons dan weer nèt een beetje te ver gaat doken wij ervoor in onze keuken en voila! Lavendel bananenbrood.

Is lavendel bananenbrood wel lekker?

Ik kan me voorstellen dat dit het eerste is wat je denkt. Bij lavendel denken wij namelijk ook aan die paarse bloemetjes met intense geur. Maar, we waren blij verrast en dus bij de eerste hap gelijk verkocht. De smaak is namelijk niet zo intens als je zou verwachten maar juist heel subtiel. En met wat honing en een cream cheese frosting wordt het vechten om de laatste plak. Dus, ja! Lavendel bananenbrood is heul lekker. En wat ons betreft kan lavendel zo het rijtje van de superfoods in. Deze paarse bloem helpt je namelijk te kalmeren en is ook nog heel goed voor een stralend huidje!

Ingrediënten

  • 3 grote rijpe bananen (ze moeten echt goed rijp zijn)
  • 120 gram pitloze medjoul dadels
  • 120 gram havermout
  • 3 eieren
  • theelepel baking soda
  • rasp van een hele citroen
  • vanille extract
  • 1 tot 2 eetlepels fijngesneden lavendel bloemetjes

 

Stap 1: Pureer de banaan en de dadels tot een glad geheel. Voeg hier vervolgens de eieren en de vanille extract aan toe en mix goed door elkaar.
Stap 2: Doe de havermout, citroenrasp en lavendel bloemetjes bij je bananenbrood mengsel en schep (niet mix!) door elkaar.
Stap 3: Voeg de baking soda toe aan het geheel en pers hier een beetje citroensap over uit zodat het goed gaat bruisen. Zo activeer je de baking soda. Meng daarna goed door elkaar en giet in je met bakpier bedekte cakevorm
Stap 5: Bak je lavendel bananenbrood voor ongeveer 40 minuten op 170 graden (voorverwarmde oven).

Zorg dat je je lavendel bananenbrood even 10 minuten laat afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Liever geen bloemen in je bananenbrood? Misschien is ons gezond chocolade bananenbrood wel wat voor jou!