GRANOLA BAR MET RETELEKKERE GRANOLA

Je kunt natuurlijk ook besluiten om onze RETElekkere granola als topping te gebruiken en de boel lekker de boel te laten. Wij pakken het graag wat anders aan. Daarom dit receptje voor granola bar, gemaakt met onze RETElekkere granola. Deze easy granola bars heb je binnen een paar minuten gemaakt en knal je daarna gewoon lekker in de vriezer. Tijdens het wachten heb je lekker weer eens tijd om dat boek tevoorschijn halen waar je al weken naar kijkt, bijvoorbeeld, of dat ene kookboek weer eens door te bladeren voor inspiratie.

Lower the bar

Voor als je niet weet wat je moet doen met dat laatste beetje granola, of als je de standaard recepten met granola een beetje zat bent geworden, is deze granola bar een goede start van jouw ochtend. En het maakt niet uit of je de grotere stukjes of de kleinere stukjes gebruikt in het recept, want de smaak blijft hetzelfde! Kleine tip wel: voor een crunchy granola bar moet je de grotere stukjes gebruiken, want die blijven langer krokant. De bars zijn het lekkerste om meteen op te eten, maar je kan er ook prima nog een dagje langer mee doen. Let dan wel op: hoe langer je ze bewaart, hoe minder crunchy ze worden!

Wat heb je nodig?

Voor 6 kleine reepjes of 4 grote

– 60 gram 100% pindakaas

– 25 gram kokosolie

– 20 gram kokosbloesemsuiker

– 100 gram RETElekkere granola

granola bar

PREP TIME

10 min

COOK TIME

45-60 min

TOTAL TIME

70 min

HOW-TO
  1. Spray een kleine bakvorm in met bakspray of bedek met bakpapier.
  2. Verwarm de pindakaas, kokosolie en kokosbloesemsuiker in een steelpannetje. Blijf roeren totdat alles gesmolten is en het geheel goed warm is.
  3. Voeg de RETElekkere granola toe en mix goed door.
  4. Giet het mengsel op de bakplaat en druk het geheel goed aan. Als je ruimte over hebt op de bakplaat, maak dan een rechthoekige of vierkante plak met je handen.
  5. Zet de bakplaat in de vriezer voor ongeveer 1 uur. Na het opstijven kun je er repen van snijden. Bewaar de repen in de koelkast (of eet ze meteen op!).
TIP

Liever een granola bar met chocolade of fruit? Voor de chocovariant kun je cacao en/of gehakte chocolade toevoegen en aan de variant met fruit voeg je heel simpel jouw favoriete gedroogde fruit toe. Enjoy!

 

Geschreven door: Laura Hoogland