• Gezond
 • Makkelijk
 • Ontbijt
 • Snack

Granola bar van bananenbrood granola

Klok icoon 70 min

Je kunt natuurlijk ook besluiten om onze RETElekkere granola te gebruiken als topping op jouw yoghurt of smoothiebowl en de boel lekker de boel te laten. Wij pakken het graag wat anders aan. Daarom dit receptje voor granola bar, gemaakt met onze RETElekkere granola. Deze easy granola bars heb je binnen een paar minuten gemaakt en knal je daarna gewoon lekker in de vriezer. Tijdens het wachten heb je lekker weer eens tijd om dat boek tevoorschijn halen waar je al weken naar kijkt, bijvoorbeeld, of dat ene kookboek weer eens door te bladeren voor inspiratie.

Naar het recept

Lower the bar

Voor als je niet weet wat je moet doen met dat laatste beetje granola, of als je de standaard recepten met granola een beetje zat bent geworden, is deze granola bar een goede start van jouw ochtend. En het maakt niet uit of je de grotere stukjes of de kleinere stukjes gebruikt in het recept, want de smaak blijft hetzelfde! Kleine tip wel: voor een crunchy granola bar moet je de grotere stukjes gebruiken, want die blijven langer krokant. De bars zijn het lekkerste om meteen op te eten, maar je kan er ook prima nog een dagje langer mee doen. Let dan wel op: hoe langer je ze bewaart, hoe minder crunchy ze worden!

Voor 6 kleine of 4 grote reepjes

 • 60 gr
  100% pindakaas
 • 25 gr
  kokosolie
 • 20 gr
  kokosbloesemsuiker
 • 100 gr
  RETElekkere granola

Recept

 1. Spray een kleine bakvorm in met bakspray of bedek met bakpapier.
 2. Verwarm de pindakaas, kokosolie en kokosbloesemsuiker in een steelpannetje. Blijf roeren totdat alles gesmolten is en het geheel goed warm is.
 3. Voeg de RETElekkere granola toe en mix goed door.
 4. Giet het mengsel op de bakplaat en druk het geheel goed aan. Als je ruimte over hebt op de bakplaat, maak dan een rechthoekige of vierkante plak met je handen.
 5. Zet de bakplaat in de vriezer voor ongeveer 1 uur. Na het opstijven kun je er repen van snijden. Bewaar de repen in de koelkast (of eet ze meteen op!).

TIP

Liever een granola bar met chocolade of fruit? Voor de chocovariant kun je cacao en/of gehakte chocolade toevoegen en aan de variant met fruit voeg je heel simpel jouw favoriete gedroogde fruit toe. Enjoy!

 

Maak zo’n 67 verschillende recepten!

Niet nodig, maar wel heel lekker; Sunt bananenbrood is de perfecte basis om te toppen, beleggen, besmeren of om te toveren tot verrassend toetje. Zo geniet je iedere dag van een verantwoord ontbijt of tussendoortje én gaan we samen voedselverspilling tegen.

Bekijk alle recepten