Als je eindelijk dan dat bananenbrood vanuit de Albert Heijn naar je huis hebt versleept of vers uit je eigen oven hebt getrokken wil je natuurlijk zolang mogelijk je bananenbrood bewaren. En dan uiteraard het liefst op een plek waar deze ook lekker blijft en niet gauw een donzig laagje kweekt. Nu kunnen wij je vertellen dat bananenbrood bewaren écht door heel je tiny house of je me-ga kasteel kan. Fijn hé!

De verschillende plekken hebben wel invloed op hoe lang je het bananenbrood kunt bewaren, dus dat vertellen we er ook direct even bij!

Hoe bewaar je bananenbrood?

In het algemeen geldt voor het bewaren van bananenbrood de regel: koel, donker, droog en afgedekt bewaren. Dit geldt voor het verse bananenbrood uit je eigen bakery en voor het ready-to-eat bananenbrood uit de Albert Heijn. Maar je persoonlijke voorkeur voor de structuur telt natuurlijk ook mee.

Bananenbrood bewaren buiten de koelkast

Je kunt prima je bananenbrood buiten de koelkast bewaren als je hem goed afdekt. Het afdekken die je het liefst luchtdicht, maar als jij van jezelf weet dat dit bananenbrood halverwege de week in je tummy is verdwenen dan is een katoenen zak of het bakblik waarin je ‘m hebt gebakken ook een prima optie. Luchtdicht verpakken doe je natuurlijk in een kunststof bakje.

Buiten de koelkast kun je je bananenbrood ongeveer 8 dagen bewaren. Wel is er kans dat het bananenbrood sneller droger wordt. Dit is uiteraard mede afhankelijk van de temperatuur in je huisie. Bij hoge temperaturen – dus ook als je mega stookt in de winter – bewaar je je bananenbrood liever in de koelkast.

Bananenbrood bewaren in de koelkast

 Houd jij je bananenbrood liever smeuïg? Dan bewaar je ‘m beter in de koelkast. Hier heeft het bananenbrood namelijk de grootste kans om lekker moisture te blijven. Het bananenbrood bewaar je goed afgesloten (het liefst geklipt) in de eigen verpakking. De fel gele kleur herinnert je vast aan het opeten – als je liefde voor eten dat niet al deed. Ook kun je het bananenbrood bewaren in een luchtdicht bakje.

Wil jij je bananenbrood in de koelkast bewaren dan blijft het brood nog 8 dagen goed. Keep in mind het dicht klippen van de verpakking, dan heeft je bananenbrood de meeste kans om de moisture structuur te behouden.

Bananenbrood bewaren in de vriezer

Je bananenbrood voor een langere tijd bewaren doe je natuurlijk in de vriezer, zoals ieder ander voedingsmiddel. No surprises here :-P!

Bananenbrood vriezertips

Hier horen wel extra vriezertips bij, want je wilt ’s ochtends geen strijd voeren met de plakken bananenbrood die als cold hearted bitches aan elkaar zijn vast gevroren. Zo handle jij je bananenbrood uit de vriezer:

  • Verpak de bananenbrood slices maximaal per 2 in de vriezer;
  • Leg de bananebroodplakken naast elkaar;
  •  Kies voor zipper-zakjes of lekker duurzaam in reusable Tupperware;
  • Haal je bananenbroodplak op tijd uit de vriezer, het duurt ongeveer 15 minuten om hem te laten ontdooien;
  • Bij grootse haast stop je de plak bananenbrood onder het tosti-ijzer of in de broodrooster.

Bananenbrood bewaren tijdens je werk- of schooldag

Je bananenbrood bewaren thuis heb je inmiddels gedekt, maar waar laat je je tussendoortje of lunch als je onderweg bent?

Een bakje of boterhamtrommel is altijd the way to go, als je onderweg bent en super handig om aan je kiddo mee te geven naar school. Ook vanuit de vriezer gooi je zo je bananenbrood in je trommeltje. Ontdooien doet ‘ie wel tijdens jouw productieve uurtjes. Dan kun je jouw tussendoortje ontdooit achter je kiezen schuiven. Fijn hé!