Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring .

  • Tips & Tricks

Door heel je huis bananenbrood bewaren

25 maart 2021

Als je dan eindelijk dat bananenbrood van de supermarkt naar je huis hebt versleept (of aan de deur krijgt bezorgd), wil je ‘m natuurlijk zo lang mogelijk kunnen bewaren. En dan uiteraard het liefst op een plek waar ‘ie ook lekker blijft en niet gauw een donzig laagje kweekt. Nu kunnen wij je vertellen dat bananenbrood bewaren écht door heel je tiny house of je me-ga kasteel kan. Fijn hé!

‘Over het algemeen geldt voor het bewaren van bananenbrood de regel: koel, donker, droog en afgedekt.’

De verschillende plekken hebben wel invloed op hoe lang je het bananenbrood kunt bewaren, dus dat vertellen we er ook direct even bij!

Hoe bewaar je bananenbrood?

Over het algemeen geldt voor het bewaren van bananenbrood de regel: koel, donker, droog en afgedekt. Dit geldt voor het verse bananenbrood uit je eigen bakery én voor het ready-to-eat bananenbrood van ons. Maar je persoonlijke voorkeur voor de structuur telt natuurlijk ook mee.

Bananenbrood bewaren buiten de koelkast

Je kunt prima je bananenbrood buiten de koelkast bewaren als je hem goed afdekt. Het afdekken doe je het liefst luchtdicht, maar als jij jezelf nu zó goed kent en daarom weet dat dit bananenbrood binnen een paar dagen op is (we feel you), dan is een katoenen zak of het bakblik waarin je ‘m hebt gebakken ook een prima optie. Luchtdicht verpakken doe je natuurlijk in een kunststof bakje.

Buiten de koelkast kun je je bananenbrood ongeveer 8 dagen bewaren. Wel is er kans dat het bananenbrood sneller droger wordt. Dit is uiteraard mede afhankelijk van de temperatuur in jouw huis. Bij hoge temperaturen – dus ook als je stookt in de winter – bewaar je je bananenbrood liever in de koelkast.

Bananenbrood bewaren in de koelkast

Houd jij je bananenbrood liever smeuïg? Dan bewaar je ‘m in de koelkast. Hier heeft het bananenbrood namelijk de grootste kans om lekker moisture te blijven. Het bananenbrood bewaar je goed afgesloten (het liefst geklipt) in de eigen verpakking. Ook kun je het bananenbrood bewaren in een luchtdicht bakje.

Wil jij je bananenbrood in de koelkast bewaren dan blijft het brood nog 8 dagen goed. Keep in mind dat je de verpakking goed afsluit, dan heeft je bananenbrood de meeste kans om de moisture structuur te behouden.

Bananenbrood bewaren in de vriezer

Mocht je meer een lange-termijn-denker zijn, dan is de vriezer natuurlijk je beste vriend. Ook hier bewaar je je bananenbrood, net als vele andere ‘leftovers’. No surprises here!

Bananenbrood vriezertips

Hier horen wel extra vriezertips bij, want je wilt ’s ochtends geen strijd voeren met de plakken bananenbrood die als cold hearted bitches aan elkaar zijn vast gevroren. Zo handle jij je bananenbrood uit de vriezer:

  • Verpak de bananenbrood slices maximaal per 2 in de vriezer;
  • Leg de bananenbroodplakken naast elkaar;
  • Kies voor zipper-zakjes of lekker duurzaam in re-usable Tupperware;
  • Haal je bananenbroodplak op tijd uit de vriezer, het duurt ongeveer 15 minuten om hem te laten ontdooien;
  • Bij grootse haast stop je de plak bananenbrood onder het tosti-ijzer of in de broodrooster.

Bananenbrood bewaren tijdens je werk- of schooldag

Nu weet je hoe je het bananenbrood het beste thuis kan bewaren, maar een gemiddeld mens is natuurlijk meer weg dan thuis. Dus, waar laat je je tussendoortje of lunch als je onderweg bent?

Een bakje of boterhamtrommel is altijd the way to go, als je onderweg bent (ook handig voor de kids op school). Ook vanuit de vriezer gooi je zo je bananenbrood in je trommeltje. Ontdooien doet ‘ie wel tijdens jouw eerste productieve uurtjes van de dag. Dan kun je jouw tussendoortje daarna rustig ontdooid en wel achter je kiezen schuiven. Fijn hé!

Geschreven door:
Laura Hoogland

Wij zien er wel brood in

SUNT redt bananen van de prullenbak en maakt hier innovatieve en gezonde voedingsproducten van. Zoals ons bananenbrood bijvoorbeeld.

Over SUNT