Breakfast for the win

Let’s be honest: je bed uitkomen in de ochtend vergt soms meer moeite dan we zouden willen. Je zal niet de eerste zijn die zijn wekker een uur lang snoozed en stap voor stap zijn morning routine schrapt. Toch is het zó belangrijk om jezelf tijd te gunnen voor een goed bananenbrood ontbijt, want het geef je zoveel energie (en concentratie!) voor de rest van de dag.

En mocht je nu echt geen ervaren ontbijt-expert zijn óf denk je alles wel uitgeprobeerd te hebben; dan hebben we hier nog vijf goddelijke bananenbrood ontbijt ideeën voor je om je dag mee te starten. En don’t worry, je hoeft niet in het donker je bed uit om te beginnen met de voorbereidingen; ze zijn klaar in een handomdraai. Makkelijk, gezond én voedzaam: driedubbel winnen. Enjoy and go get ‘em!

 

5x bananenbrood ontbijt ideeën 

 

1.     Wentelteefjes van bananenbrood met verse aardbeien

Dit eerste bananenbrood ontbijt recept is zó lekker, dat je zomaar een extra dag in de week zou wensen. Voor ons is dit zo’n heerlijk nostalgisch recept. Maar mind you, aan het eten van wentelteefjes zit absoluut geen leeftijdsgrens. Dus, komt ‘ie: maak een mengsel van 1 ei en 100 ml melk naar keuze, voeg hier een beetje kaneel aan toe. Neem twee plakjes bananenbrood en doop die in het mengsel voor ongeveer 10 seconden. Verhit ondertussen wat boter of olie in de pan en bak de wentelteefjes goudbruin aan beide kanten. De wentelteefjes zijn zo al lekker, maar maak het helemaal af met schijfjes verse aardbei.

 

2.     Gekarameliseerde banaan en pindakaas op bananenbroodtoast

Easy, peasy, honey squeezy: dit is so-wie-so onze all-time favoriet. Zo makkelijk, dat je ‘m zomaar voor zowel je ontbijt als middagsnack maakt: toast twee plakjes bananenbrood onder de grill. Besmeer met een beetje pindakaas en beleg met plakjes banaan. Druppel een beetje honing over de banaan en laat het in de oven onder de grill karamelliseren tot het een beetje bruin wordt. Haal uit de oven en serveer warm. Dan zijn ze het lekkerst! Bestrooi eventueel met wat kaneel.

 

3.     Chia pudding met stukjes bananenbrood

Ben je een echte meal-prepper en heb je de avond van tevoren nog tijd? Maak dan chiapudding en bestrooi deze de volgende dag met in stukjes gesneden of verkruimelde bananenbrood voor de extra smaak. De basis voor een goede chiapudding bestaat uit 45 gram chia zaadjes, 250 gram melk naar keuze, 1 theelepel vanille extract en 2 eetlepels maple syrup. Mix dit goed door elkaar en laat staan voor 15 minuten. Mix hierna nog 1 keer goed en laat voor een nachtje in de koelkast staan. Maak de chiapudding helemaal eigen door je favoriete ingrediënten toe te voegen, bijvoorbeeld 2 eetlepels cacao (voeg toe tijdens het mixen), kokos of fruit.

 

4.     Ontbijtbowl met bananenbrood

We hebben het al eerder gezegd, maar wij zijn gek op bowls. En dit is absoluut een favoriet in het lijstje van het ultieme bananenbrood ontbijt die niet mag ontbreken. Deze vinden wij vooral perfect op van die koudere, druilige dagen.

 

5.     Granola bar van bananenbrood granola

Oke, mocht je nog niet overtuigd zijn om iets eerder uit je bed te komen, dan kan het ook zo. Deze granola bars vragen dan wel wat moeite de avond ervoor, maar dan kan je dus wél langer blijven liggen en deze on-the-go eten. Goed compromis, toch?

Geschreven door: Laura Hoogland