Spread the word

Voedsel is GOUD waard!

De supermarktschappen zijn gevuld met bergen met bergen aan eten. Nederlandse huishoudens verspilden in 2019 gemiddeld 34,3 kg eten per persoon per jaar aan voedsel, mega SUNT!

Bij SUNT vinden wij het dan ook belangrijk dat hier aandacht voor is. Daarom zijn wij altijd bezig met het creëren van awareness door middel van de leukste campagnes. Want het tegen gaan van verspilling hoeft dus helemaal niet boring te zijn.

Met name tijdens de feestdagen liggen de schappen vol met specials en zoetigheden. Dan denk je natuurlijk gelijk aan kerst, familie en heel veel lekker eten.  Maar met name de decembermaand heeft een vieze nasmaak. In Nederland verspillen we in de decembermaand namelijk zo’n 124 miljoen euro aan eten. Hartstikke zonde van onze centen maar vooral van het milieu!

Om iedereen tijdens deze (f)ee(s)tmaand wat bewuster te maken van hun eetgedrag verzonnen we een bijzondere campagne: ‘voedsel is goud waard’. We ontwikkelden hiervoor een very limited, eetbaar goud bananenbrood om op een ludieke manier aandacht te vragen voor dit serieuze onderwerp. En dat is zeker geslaagd!

Uiteraard blijft er wel nog veel werk aan de winkel. Wil jij nou ook meehelpen met voedselverspilling tegen te gaan? We schreven voor jullie 26 tips uit om voedselverspilling tegen te gaan. En nee je hoeft jezelf echt niet aan alle 26 te houden, met één zijn we ook al heel blij!

Inspiratie

De lekkerste toppings voor erop!