Vegan bananenbrood energieballetjes recept – no-bake en glutenvrij!

Dit vegan bananenbrood energieballetjes recept is de favoriete snack van de drukbezette fitboys & girls. Logisch, want deze energieballetjes heb je in een handomdraai (see what we did there?) gemaakt. Daarnaast heb je geen oven nodig en zijn ze ideaal als voedzame snack. En het aller- aller- allerbelangrijkste; ze zijn echt verdomd lekker! Dat vinden wij dus het belangrijkste. Gezond is fijn, maar het moet vooral heel erg lekker zijn. En dat zijn deze vegan bananenbrood energieballetjes absoluut!

Vegan, glutenvrij, lactosevrij.. energieballetjes voor iedereen!

Dit recept kan je heel makkelijk aanpassen met de ingrediënten die jij lekker vind. In dit geval hebben we glutenvrije, vegan bananenbrood energieballetjes gemaakt. Maar mocht je geen lactose mogen, of havermout gewoon niet te nassen vinden; feel free om hier je eigen draai aan te geven. Doe is gek! Kan niet mis gaan.

Ingrediënten

  • 90 gram havermout
  • 90 gram proteïnepoeder (of soja-eiwitpoeder)
  • 180 gram medjoul dadels
  • 2 medium formaat overrijpe bananen
  • 45 gram gebroken lijnzaad
  • 3 eetlepels chia zaad
  • mespuntje kaneel
  • Optioneel: 1 eetlepel Maca 

En zo maak je het:

Stap 1: doe de ontpitte dadels, proteinepoeder, havermout, geschilde en in stukken gesneden banaan, lijnzaad, chia zaad en maca in een blender en mix tot het een glad en plakkerig geheel is.
Stap 2: Gebruik vervolgens ongeveer 1 eetlepel van het deeg om een balletje van te rollen in je handen. Te plakkerig? Maak je handen dan even nat met water voordat je gaat rollen.
Stap 3: Zet vervolgens je vegan bananenbrood energieballetjes even in de koelkast voor het beste resultaat. Maar vergeet vooral niet alvast even voor te proeven!

Deze vegan bananenbrood energieballetjes kan je het beste bewaren in de koelkast. Ze blijven dan zeker 4-5 dagen goed.

Niet zo gek op ballen maar wel op een goeie stevige ‘banana-loaf’? Er staat tussen al onze bananenbrood recepten vast wel iets that get’s you going!