Bloody mary’s, mimosa’s en… upside down bananenbrood met rum!

Upside down bananenbrood; is it brunch time already? Sommige mensen zeggen dat het geen echte brunch is als er geen drank bij komt kijken. And we agree! Daarom bedachten wij een bananenbrood dat perfect naast je bloody mary of mimosa past; upside down bananenbrood met rum!

NOT SO HEALTHY, MAAR DIE WINTERBODY KOMT ER OOK NIET VANZELF

Oké, wij geven toe, dit is niet ons gezondste bananenbrood. Maar lekker dat ie is! Je moet misschien hard werken voor je summer body, maar onderschat ook die winterbody niet 😉 Een portie (plak van 60 gram) van dit rum upside down bananenbrood bevat zo’n 280 kcal. En mogen we je er ook helpen herinneren dat wentelteefjes, pannenkoeken of wafels allemaal ongeveer 290 kcal (een portie van 60 gram) bevatten. Dusseh.. zo’n boozy upside down bananenbrood plakje is het helemaal waard!

DIT HEB JE NODIG

Topping

– 65 gr bruine suiker
– 3 el boter
– 1 banaan, door de helft gesneden in de lengte

Bananenbrood

– 175 gr bloem
– 1 tl kaneel
– 1 tl baking soda
– Snuf zout
– 100 gr verse dadelpuree
– 80 ml koolzaadolie
– 2 grote eieren
– 3 grote bananen, geprakt
– 60 ml volle griekse yoghurt
– 1 tl vanille
– 1 el rum

PREP TIME

15 min

COOK TIME

45 min

TOTAL TIME

60 min

HOW-TO
  1. Verwarm als eerst de oven voor op 180 °C
  2. Voeg daarna in een kleine pan de bruine suiker en boter toe. Roer vervolgens tot de boter gesmolten is en een geheel is geworden met de bruine suiker. Giet de saus hierna in een cakevorm. en leg hier de door midden gesneden banaan met de binnenkant naar beneden in.
  3. In een middelgrote kom, meng vervolgens de bloem, kaneel, baking soda en het zout.
  4. In een grote kom, meng de olie en de suiker. Mix tot het een geheel is. Voeg daarna de eieren toe en mixen maar! Voeg uiteindelijk ook de geprakte bananen, yoghurt, vanille en rum toe. Mix tot het een geheel is.
  5. Voeg daarna het bloemmengsel toe aan het bananenmengsel en roer tot het een glad deeg is. Giet vervolgens het deeg bovenop de topping in de bakvorm.
  6. Als laatst, bak jouw upside down bananenbrood in de oven voor 45 minuten. Laat het brood 10 minuten afkoelen en keer de bakvorm met het bananenbrood ondersteboven, als het brood is afgekoeld. Op deze manier kan het brood uit de bakvorm gehaald worden en here you go, jouw upside down bananenbrood met rum!
TIP

Sta jij nog stijf van de suiker van je laatste verwennerij en wil je toch voor iets gezonders gaan? Dat kan!

Om te beginnen, vet de bakvorm in met kokosolie en voeg alleen de door de helft gesneden banaan toe als topping. Vervang de kokosbloesemsuiker voor 100 gram gepureerde dadel en volg verder de stappen van het recept.

Check ook even onze ei-vervangers!

VOEDINGSWAARDEN
Zonder topping, per portie (plak van 60 gram)

Kcal240 kcal
Koolhydraten39 g
Suikers14,4 g
Vet6,5 g
Eiwit4,8 g

Met topping, per portie (plak van 60 gram)

Kcal280 kcal
Koolhydraten44 g
Suikers19 g
Vet9 g
Eiwit5,1 g