Stroopwafel bananenbrood maak je zo!

Misschien wel het beste idee dat we tot nu toe gehad hebben; stroopwafel bananenbrood. Het kon ook niet anders dan dat we dit recept bedachten toen we op een random zaterdag over de markt struinden en de overweldigend lekkere geur van verse stroopwafels onze neus in vloog. Wat ruikt zo’n verse stroopwafel toch lekker he! En als je echt van stroopwafels houdt, neem dan eens een kijkje in de webshop van Amsterdam good cookies! Wij gebruikten hun zeezout karamel stroopwafels in dit stroopwafel bananenbrood recept. In het kader van; als je het doet, doe het dan goed!

Zonder onnodige suikers!

Omdat stroopwafels van nature natuurlijk al lekker zoet zijn hebben we de overige (natuurlijke) zoetmakers achterwegen gelaten. Wist je trouwens dat als je een week even geen geraffineerde suiker eet (of dit zo veel mogelijk vermijd) je smaak er echt gigantisch op voorruit gaat? Is dus echt zo! Ineens heb je geen honing of dadels meer nodig in je bananenbrood. En dus zeker niet als je er al van die heerlijke stroopwafels in gooit. DE-LISH!

Wat  je nodig hebt om stroopwafel bananenbrood te maken:

– 300 gram banaan (zo rijp mogelijk, is namelijk lekker zoet)
– 50 gram amandelmeel
– 100 gram speltmeel
– 3 eieren
– 90 gram (zeezout karamel) stroopwafel in stukjes
– 2 theelepels baking soda
– Eetlepel amandelmelk
– Sap van een halve limoen
– 1 theelepel kaneel of koekkruiden
– snufje zout

Instructies voor iedereen die regelmatig een bananenbrood bakt:
De stukjes stroopwafel voeg je gelijktijdig toe aan het beslag als de rest van de droge ingrediënten. Daarna de baking soda + limoensap en nog een keer goed mengen. Nu nog even 40 minuten op 170 graden et voila!

Instructies voor bananenbrood-virgins:
Stap 1. Pureer de banaan met de amandelmelk tot een gladde massa. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe en meng nog even goed luchtig.
Stap 2. Voeg vervolgens het meel, zout, stroopwafelstukjes en kruiden toe aan het geheel. Meng goed door elkaar.
Stap 3. Voeg de baking soda toe en knijp hier een halve limoen over uit. Wacht even tot het niet meer bruist. Nog even goed mengen voordat je het in je bakblik giet!
Stap 4. Schuif je cakevorm even 40 minuten in een op 170 graden voorverwarmde oven en wacht rustig tot het belletje gaat.
Stap 5. Laat even goed afkoelen! Geloof ons, je wil NIET je bekkie verbranden aan een stukje hele hete karamel! Afgekoeld? Eet smakelijk!

Hey, we hebben dus nog veel meer van dit soort lekkere bananenbrood recepten! Go check them out!