Smoothie bowl met al je fav’s in 1!

De food-in-a-bowl-trend, wij zijn fan. Het is een soort van flikker-in-de-pan—maaltijd. Ideaal op de momenten dat we niet willen (of nog vaker, kunnen) bedenken wat we vandaag nou weer moeten eten. 3 maal per dag staan we allemaal voor deze belangrijke keuze, lieve mensen! En als de keuze dan te moeilijk is om te maken, dan kiezen we gewoon voor een ontbijt bowl, lunch bowl, sushi bowl, salad bowl… bowls zo maar door! Gelukkig hebben we voor deze bowl altijd alles in huis.

ZERO IQ SMOOTHIE BOWL MAKEN

Tijdens een heftige werkweek is het dan ook heel fijn als je alle ingrediënten gewoon in je keukenkastje kan vinden; kaneel, pindakaas en banaan zouden bij iedereen in bulk aanwezig moeten zijn!

Dat maakt het maken van deze smoothie bowl pas echt ZERO IQ proof. Je bent serieus nog sneller klaar dan met ’t beleggen van je brood met voorgesneden kaas. In twee stappen heb je deze smoothie bowl namelijk al voor je snufferd staan.

Heerlijk, die denderende blender op de vroege ochtend.

 

PINDAKAAS EN BANAAN; DE ULTIEME COMBI

Behalve tijdens een heftige werkweek, is deze smoothie bowl met pindakaas en banaan ook heerlijk voor of na een monsterlijke workout. De combinatie pindakaas en banaan is op zichzelf al een halleluja-moment, maar zijn ook de basis van je guilt-free lifestyle. De vetten in pindakaas helpen namelijk bij het verbranden van je eigen vet. En de proteïnen zijn weer goed voor de opbouw van spieren. Let’s go Banana’s.

Prep time

5 minuten

Cook time

5 minuten

Total time

10 minuten

DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)

Toppings

  • Gekruimeld bananenbrood
  • Walnoten of andere healthy nuts
  • Choco chips
HOW-TO
  1. Doe de banaan, pindakaas, kaneel en “zuivel” naar keuze in de blender en meng tot een glad geheel.
  2. Giet het mengsel in een schaaltje et voilà, je smoothie bowl is ready.

Toppings

Bestrooi je smoothiebowl met het gekruimelde bananenbrood, walnoten of andere noten naar keuze en choco chips. En klaar is Kees.

TIP: Neem jij liever je tijd ’s ochtends en wil je van deze smoothie bowl iets extra bijzonders maken? Maak dit gezonde ontbijt dan af met bananenbrood crumble uit de oven. Heerlijk, als luxe topping.

Voeg eventueel een handje havermout aan je smoothie bowl toe. Hierdoor houd je nog langer een verzadigd gevoel.

VOEDINGSWAARDEN (Per plak van 60 gram)
Kcal 360 kcal
Koolhydraten42,1 g
Suikers31,6 g
Vet21,4 g
Eiwit21,8 g

Geschreven door: Laura Hoogland