Bananenbrood met vegan spijs en pepernotenbotercrème

Voor de liefhebbers van spijs hebben wij een nieuwtje: wij hebben hét recept voor vegan spijs en dit geheime recept wordt natuurlijk met jou gedeeld! Het fijne aan dit recept is dat je het spijs zelf naar wens kunt maken. Haal een grote bezem door je voorraadkast en kijk wat jij kunt gebruiken in dit recept. Denk bijvoorbeeld aan een vegan spijs van zonnebloem- of pompoenpitten in plaats van nootjes. Of heb je nog een zakje gemengde noten achteraan in je kast verstopt die je allang vergeten was? Geen probleem, ook deze zijn nog prima bruikbaar en zonde om weg te gooien natuurlijk.

Spijs zonder spijt

Wij zijn er om jouw leven zo makkelijk mogelijk te maken. Daarom is ook dit heerlijke receptje minimum effort, maximum outcome. Stiekem durven we nog wel te zeggen dat ons bananenbrood met vegan spijs en pepernotenbotercrème zelfs beter smaakt dan een banketletter. Maar hey, daar kom je zelf maar op een manier achter. Get your butt in the kitchen en ga aan de slag.

Wat heb je nodig?

– 70 gram blanke amandelen (of zaden naar keuze)

– 70 gram dadels

– 1 el appelmoes of limoensap

– 50 gram vegan roomkaas

– 50 gram vegan roomboter, kamertemperatuur

– 40 gram poedersuiker

– 10 pepernoten + extra voor decoratie

Een SUNT bananenbrood

– 1 mandarijn voor decoratie

PREP TIME

5 min

COOK TIME

15 min

TOTAL TIME

20 min

HOW-TO
  1. Mix de noten samen met de dadels in een keukenmachine fijn. Voeg op het einde de appelmoes of het limoensap toe en meng dat door elkaar. Hoe grof de structuur van jouw vegan spijs moet zijn, dat is aan jou! Rol het spijs op in huishoudfolie en leg tot gebruik in de koelkast.
  2. Meng de roomkaas, roomboter en poedersuiker tot een zacht geheel. Klop dit met een garde of mixer op de laagste stand tot een luchtig geheel. Verpulver de pepernoten en mix deze door het mengsel.
  3. Snijd het SUNT bananenbrood horizontaal doormidden. Vul het brood naar wens met het spijs en zet de bovenkant op het spijs.
  4. Besmeer de bovenkant met de pepernotencrème en decoreer met extra pepernoten en wat gesneden mandarijn.
TIP

Om dit recept to the next level te brengen kun je het bananenbrood wat uithollen en de binnenkant mengen met wat spijs om er Sinterklaas bliss balls van te maken! Rol ze door wat verpulverde pepernoten en je hebt een extra snack gemaakt van leftovers!

 

Geschreven door: Laura Hoogland