Roze glazuur op cake: lekker, gezond en girly!

Hey, hello girl! We zijn natuurlijk niet allemaal meisje-meisjes, maar bananenbrood met ROZE glazuur vonden wij wel even écht een héél goed idee! Heftig? JA! Maar ook very pretty! En het mooiste is; dit glazuur is gemaakt zonder geraffineerde suiker! Binnen 10 minuten heb jij even flink uitgepakt, bijvoorbeeld voor het prinsessenpartijtje van je kiddo.

Cake versieren met glazuur ZONDER E-nummers

Zo’n flinke glazuurlaag maakt iedere taart of cake altijd net nog wat aantrekkelijker. Het glazuur wat bij de gedachte aan 1 hap al van je tanden springt is natuurlijk minder aantrekkelijk. Gelukkig kun je tegenwoordig binnen 10 minuten ook gezond glazuur maken mét heerlijke, hippe kleuren! Je kleurt de topping namelijk met natuurlijke kleurstoffen. Geen oneindige lijst met E-nummers dus. En voor de zoetekauw wordt ahornsiroop toegevoegd. Geen geraffineerde suikers dus, en geen stuiterende kinderen als ze straks hun plak bananenbrood op hebben! Dat vinden we fijn he!

roze vegan glazuur
Roze glazuur
Roze glazuur cake

Yes, dit is vegan glazuur!

Vegan glazuur, bestaat dat? En wat is er niet vegan aan het standaard glazuur op cake? Nou, in het glazuur dat je in de supermarkt koopt zitten vaak ingrediënten als gelatine (varken), schellak of, and we shit you not; rode kleurstof van schildluis (E 120). Absoluut niet vegan dus! Maar met dit recept kun je makkelijk gekleurd glazuur op je cake maken, zonder je zorgen te maken over de ingrediënten. Zo kun je met een goed gevoel je cake versieren met jouw vegan glazuur!

DIT HEB JE NODIG

VOOR DECORATIE

  • handje gehakte, ongezouten pistache noten
  • granaatappelpitjes
HOW TO
  1. Doe alle ingrediënten in een blender en maak er een glad, roze gekleurd glazuur van.
  2. Zodra je cake is afgekoeld kun je de glazuur op de cake schenken.
  3. Bestrooi de cake met de gehakte pistache en de granaatappelpitjes.
  4. É voilà, je cake met glazuur is klaar.
VOEDINGSWAARDEN (VOOR 1 HEEL BANANENBROOD CA. 11 PLAKKEN)
Kcal1200 kcal
Koolhydraten79 gr
Suikers47 gr
Vet88 gr
Eiwit39 gr

TIP: Variatie is key voor een gezonde levensstijl. Een lekker, slice bananenbrood is dé perfecte basis, maar dan wél met een beetje variatie. Kies daarom ook eens voor één van onze zoete bananenbrood toppings.

Glazuur klinkt altijd zo ontzettend zoet én het glazuur in de winkels is dat eigenlijk ook altijd. Ben je niet zo’n zoetekauw, maar kan jouw kale bananenbroodje wel wat versiering gebruiken? Dan kies je gewoon voor een hartige bananenbrood topping.

Geschreven door: Laura Hoogland