• Dessert
 • Gezond

Vegan chocolademousse met bananenbrood bodem

Klok icoon 255 min

We hebben onszelf weer eens flink uitgedaagd (lees: uitgesloofd) in de keuken, met als resultaat: Een 3-laagse chocolademousse met een luchtige bananenbroodbodem. De rauwe eieren die in de ouderwetse recepten voor de luchtigheid zorgen zijn in een vegan jasje gehesen. Misschien heb je wel eens gehoord van aquafaba, het water van geblikte kikkererwten; boordevol eiwitten en hét geheime ingrediënt voor een mousse parfaite. De vegan chocolademousse was born!

Naar het recept

De vegan chocolademousse zelf is al een traktatie, maar wij waren nog niet helemaal in de wolken. Een luchtige bodem van bananenbrood is dé finishing touch en een fijne verrassing als je bij de bodem aankomt. Kleine moeite, want het enige wat je hoeft te doen is ons chocolade bananenbrood crumblen op de bodem. Maar ook een ideale oplossing voor wanneer je een misbaksel dat bananenbrood had moeten zijn uit je oven hebt getoverd. Niks meer van te zien onderop je chocolade mousse.

We geven je een basis recept, maar feel free om eindeloos te variëren met de toppings en de chocoladesmaken. Om alle chocolovers tegemoet te komen (en omdat we gewoon niet konden kiezen) hebben wij witte, melk en pure chocolade in deze variant gesmolten; Must try!

Ingrediënten

 • 250 ml
  aquafaba (vocht van 2 blikken kikkererwten van 400 g)
 • 210 gr
  vegan chocolade (70 gram witte-, melk- en pure chocolade)
 • 1,5 el
  amandelmelk
 • 2 el
  kokosolie, kokosbloesemsuiker en amendlmelk
 • 2 el
  kokosbloesemsuiker

Recept

 1. Smelt de chocoladerepen afzonderlijk van elkaar in een pannetje met de amandelmelk en kokosolie en roer regelmatig door.
 2. Giet de kikkererwten af boven een kom water, die kikkererwten kan je mooi in een lekkere salade of curry gebruiken!
 3. Klop met een mixer de “eiwitmassa” stijf in een vetvrije kom , anders wordt het niet stijf. Voeg tijdens het kloppen af en toe een klein beetje azijn of citroensap toe om het proces te versnellen.
 4. Als je de kom omdraait en de massa blijft zitten, dan is het opkloppen gelukt. Voeg nu kokosbloemsuiker toe om de luchtige structuur te behouden.
 5. Nu kan de gesmolten chocolade voorzichtig door de luchtige structuur gespateld worden.
 6. Laat de mousse 4 uur opstijven in de keuken.
 7. je maakt het af door je bananenbrood crumble over 4 glaasjes te verdelen en hier de mousse op te scheppen. Go wild met je favo toppings, zoals nog wat extra geraspte chocolade, plakjes banaan of nootjes.

En klaar!  Je vegan chocolademousse met bananenbrood bodem is ready to be eaten 🙂

TIP: Ook als ‘ie er niet  instagram- waardig uit komt te zien, zegt dit weinig over de smaak!

Maak zo’n 67 verschillende recepten!

Niet nodig, maar wel heel lekker; Sunt bananenbrood is de perfecte basis om te toppen, beleggen, besmeren of om te toveren tot verrassend toetje. Zo geniet je iedere dag van een verantwoord ontbijt of tussendoortje én gaan we samen voedselverspilling tegen.

Bekijk alle recepten