• Gezond
 • Makkelijk
 • Ontbijt

Smoothie bowl met pindakaas en banaan

Klok icoon 10 min

De food-in-a-bowl-trend, wij zijn fan. Het is een soort van flikker-in-de-pan—maaltijd. Ideaal op de momenten dat we niet willen (of nog vaker, kunnen) bedenken wat we vandaag nou weer moeten eten. 3 maal per dag staan we allemaal voor deze belangrijke keuze, lieve mensen! En als de keuze dan te moeilijk is om te maken, dan kiezen we gewoon voor een ontbijt bowl, lunch bowl, sushi bowl, salad bowl… bowls zo maar door! Gelukkig hebben we voor deze bowl altijd alles in huis.

Naar het recept

ZERO IQ SMOOTHIE BOWL MAKEN

Tijdens een heftige werkweek is het dan ook heel fijn als je alle ingrediënten gewoon in je keukenkastje kan vinden; kaneel, pindakaas en banaan zouden bij iedereen in bulk aanwezig moeten zijn!

Dat maakt het maken van deze smoothie bowl pas echt ZERO IQ proof. Je bent serieus nog sneller klaar dan met ’t beleggen van je brood met voorgesneden kaas. In twee stappen heb je deze smoothie bowl namelijk al voor je snufferd staan.

PINDAKAAS EN BANAAN; DE ULTIEME COMBI

Behalve tijdens een heftige werkweek, is deze smoothie bowl met pindakaas en banaan ook heerlijk voor of na een monsterlijke workout. De combinatie pindakaas en banaan is op zichzelf al een halleluja-moment, maar zijn ook de basis van je guilt-free lifestyle. De vetten in pindakaas helpen namelijk bij het verbranden van je eigen vet. En de proteïnen zijn weer goed voor de opbouw van spieren. Let’s go Banana’s.

Ingrediënten

 • 1
  banaan
 • 150 ml
  Griekse yoghurt, kwark of soja yoghurt
 • 1 el
  100% pindakaas
 • 1 tl
  kaneel
 • Gekruimeld bananenbrood
 • Walnoten of andere healthy nuts
 • Choco chips

Recept

 1. Doe de banaan, pindakaas, kaneel en yoghurt naar keuze in de blender en meng to een glad geheel.
 2. Giet het mengsel in een schaaltje et voila, je smoothie bowl is ready
 3. Bestrooi je smoothie bowl eventueel nog met gekruimelde bananenbrood, noten en choco chips.

TIP

 Neem jij liever je tijd ’s ochtends en wil je van deze smoothie bowl iets extra bijzonders maken? Maak dit gezonde ontbijt dan af met bananenbrood crumble uit de oven. Heerlijk, als luxe topping.

Voeg eventueel een handje havermout aan je smoothie bowl toe. Hierdoor houd je nog langer een verzadigd gevoel.

Maak zo’n 67 verschillende recepten!

Niet nodig, maar wel heel lekker; Sunt bananenbrood is de perfecte basis om te toppen, beleggen, besmeren of om te toveren tot verrassend toetje. Zo geniet je iedere dag van een verantwoord ontbijt of tussendoortje én gaan we samen voedselverspilling tegen.

Bekijk alle recepten