• Bananenbrot
  • Belag
  • Breakfast
  • Dessert
  • Dessert
  • Easy
  • Einfach
  • Frühstück
  • Gesund
  • Gezond

Ontbijt voor onderweg

Een ontbijt voor onderweg is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn namelijk ook mensen (ja, ze bestaan echt) die een half uur eerder hun bed uit springen om een ontbijtje te maken EN ook nog op te eten! Speciaal voor de mensen waarbij hun maag ’s ochtends het bordje “gesloten” nog aan hun deur hebben hangen en liever hun ontbijt voor onderweg bewaren, hebben we een lijstje gemaakt met de lekkerste recepten.

You snooze, you … win?

Wanneer je wakker wordt en de regen al op het raam hoort kletteren, het geluid van je wekker zich maar blijft afspelen in je hoofd en het ontbijt jouw enige reden is dat je je bed uitkomt, dan hebben we goed nieuws. Deze recepten zijn binnen no-time klaar, of kunnen de avond van tevoren gemaakt worden, zodat jij je nog een keer kan omdraaien in bed.

Naar het recept

5X ONTBIJT VOOR ONDERWEG

1. Proteïne pudding met bananenbrood

Voor die dagen wanneer je even wat extra’s kan gebruiken: proteïne chiapudding met een topping van bananenbrood. Chiapudding maak je heel makkelijk de avond van tevoren om ‘m de volgende dag mee te nemen als ontbijt voor onderweg. Het enige waar je dan nog voor moet zorgen is het plakje bananenbrood. En als je jouw bananenbrood nu al helemaal opgegeten hebt, dan kun je ook kiezen voor een topping van fruit, zelfgemaakte jam of noten.

2. Kwark of yoghurt met bosbessen, kokos en lijnzaad

Half slapend de deur uitstappen is al een uitdaging op zich, maar om dat ook nog op een lege maag te doen is alleen voor de échte slaapkoppen. Onze tip: pak een meeneembeker, giet je kwark of yoghurt erin en top het af met bosbessen, een beetje kokos en wat lijnzaad. Geen tijd te verliezen, dus neem een lepel mee voor jouw ontbijt voor onderweg! Wil je nog sneller klaar zijn? Verkruimel dan een plakje bananenbrood op je kwark of yoghurt en klaar is jouw ontbijt.

3. Koekjes met amandelmeel en banaan

Speciaal voor de meal-preppers en de avondmensen onder ons: deze koekjes met amandelmeel en banaan kun je heel makkelijk de avond van tevoren maken! Binnen 30 minuten zijn deze koekjes klaar en ready to eat als snack of ontbijt voor onderweg. Ontbijten met koekjes kunnen we niet makkelijker maken, wel lekkerder.

4. Granola bars

Wil jij liever geen bestek meenemen bij jouw ontbijt voor onderweg? Deze granola bars kun je, net zoals de koekjes, de avond van tevoren maken en zeker een paar dagen bewaren in de koelkast. En of je er dan de volgende ochtend één of twee meeneemt, dat laten we aan jou over.

5. Energie balletjes

Heb jij nog rijpe bananen liggen en wil je een keer wat anders maken dan bananenbrood? Deze vegan energie balletjes heb je in een handomdraai gemaakt en zijn makkelijk mee te nemen als ontbijt voor onderweg.

TIP

Heb je ’s ochtends liever wat kleins? Dan vind je hier een lijstje met gezonde zoete snacks!

Maak zo’n 67 verschillende recepten!

Niet nodig, maar wel heel lekker; Sunt bananenbrood is de perfecte basis om te toppen, beleggen, besmeren of om te toveren tot verrassend toetje. Zo geniet je iedere dag van een verantwoord ontbijt of tussendoortje én gaan we samen voedselverspilling tegen.

Bekijk alle recepten