• Dessert
 • Ontbijt
 • Snack

Sticky bananenbrood a.k.a. monkey bread 2.0

Klok icoon 35 min

Voor wie nog geen fan is van sticky anythings, is hier ons recept om jou te overtuigen dat sticky bananenbrood jouw nieuwe favoriet wordt. Voor de sticky monkey bread fans onder ons hebben we een heerlijke variant gemaakt die veel sneller klaar is dan het origineel. Nu hoef je namelijk niet meer te wachten tot het deeg is gerezen, maar kun je na pakweg 30 minuten al genieten van je sticky bananenbrood. Less wasting your time, more tasting our recipes!

Naar het recept

SINK YOUR TEETH INTO OUR STICKY BANANA BREAD
Dat ons bananenbrood veelzijdig is, dat wisten we al. Zo kun je met ons bananenbrood losgaan met verschillende zoete en hartige toppings, kun je het verwerken in bijvoorbeeld tiramisu, of je kunt er wentelteefjes van maken! Maar voor dit recept heb je niet veel nodig om het tot the next level te brengen.

Deze goddelijke combinatie van karamel, pecannoten en bananenbrood brengt je meteen in de juiste sfeer om je dag mee te starten, of juist mee te eindigen! En het mooie aan dit recept is dat je zoveel porties kunt maken als je zelf wilt! Je kunt de helft van het recept maken als je niet zo’n grote eter bent, of juist het dubbele om het hele gezin van mee te laten eten. Lekker en makkelijk als kerst dessert bijvoorbeeld, of als zoete afsluiter van een gezellige brunch. Deze happiness on a plate is in een handomdraai gemaakt!

Ingrediënten

 • 115 gr
  (vegan) roomboter, kamertemperatuur
 • 1 tl
  kaneel
 • 40 gr
  pecannoten
 • 1
  SUNT bananenbrood

Recept

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
 2. Spray de bodem en zijkanten van het bakblik in met bakspray en bekleed de bodem met bakpapier.
 3. Mix de roomboter, basterdsuiker en kaneel tot een romige massa.
 4. Hak de pecannoten in grove stukjes.
 5. Snijd het bananenbrood in plakjes. Zorg dat je genoeg plakjes hebt om de hele bodem mee te bedekken.
 6. Besmeer de bodem van het bakblik met het botermengsel. Strooi de pecannoten erover en leg daarop de plakjes bananenbrood.
 7. Bak het bananenbrood in de oven voor zo’n 20-30 minuten.
 8. Leg een bord met de platte kant naar onder op het bakblik en draai (voorzichtig!!) het bakblik om, zodat het sticky bananenbrood op het bord ligt. Enjoy!

TIP

Voor de salted caramel fans onder ons hebben wij de heerlijke tip om wat grof zeezout over het sticky bananenbrood te strooien nadat het uit de oven komt. Zó lekker!

Maak zo’n 67 verschillende recepten!

Niet nodig, maar wel heel lekker; Sunt bananenbrood is de perfecte basis om te toppen, beleggen, besmeren of om te toveren tot verrassend toetje. Zo geniet je iedere dag van een verantwoord ontbijt of tussendoortje én gaan we samen voedselverspilling tegen.

Bekijk alle recepten