• Gezond
 • Snack

Gezonde snacks van bananenbrood

Klok icoon 15 min

Gezonde tussendoortjes vinden is niet altijd even makkelijk. En het is nog best een ‘dingetje’ om elke dag weer een nieuw gezond tussendoortje voor jezelf te maken from scratch. Als je in je buurtsuup rondsnuffelt, lijkt het alsof er hele schappen vol met ‘gezonde tussendoortjes’ zijn. Maar als we verder kijken dan shiny verpakkingen, goed gepositioneerde producten en aantrekkelijke marketingteksten kom je er al snel achter dat minstens de helft van de merken je gewoon onzin verkoopt. En wat maakt een tussendoortje nou echt gezond? Een ding weet je zeker, als je zelf je gezonde snacks maakt, zit je altijd goed!

Naar het recept

Bananenbrood is natuurlijk van zichzelf al een lekkere gezonde snack, maar het leven is een feestje en je moet zelf de slingers ophangen. Om dus echt een feestje te maken van je gezonde snacks bedachten we dit snelle recept. En wanneer straks onze SUNT-bananenbroden ook bij jou om de hoek in de super liggen, is het nóg makkelijker. Patience….

Wat maakt deze gezonde snacks van bananenbrood zo gezond?

Als je om te beginnen aan de slag gaat met het maken van je eigen tussendoortjes, zit je al redelijk safe als het gaat om gezonde snacks. Je weet zelf namelijk precies wat erin zit. En dat is met voorverpakte snacks nog wel eens anders. Het is natuurlijk wel zo, dat je je bananenbrood zo gezond kan maken als jij dat wil. Wij hebben een bananenbrood gebruikt zonder toegevoegde suiker, boter of olie en gemaakt van glutenvrij meel. Hiervoor hebben wij ons gezond bananenbrood recept gebruikt.

Als je ervoor kiest deze chocolade topping te maken, raden we altijd aan om voor lekkere pure chocolade te gaan. Niet alleen is dit gezonder dan melk- of witte chocolade, ook is het nog eens zo dat dit de smaak van chocolade het best naar voren haalt. Als je nog gezonder wil gaan, zijn er natuurlijk nog veel meer andere keuzes voor een topping afgestemd op waar jouw lichaam behoefte aan heeft.

Ingrediënten

 • 1
  bananenbrood
 • 100 g
  pure chocolade
 • 2 tl
  kokosolie
 • Snuf
  grof zeezout

Recept

 1. Snijd het bananenbrood horizontaal in dikke plakken,
 2. Druk hierna vervolgens met de koekjesvorm vierkantjes uit de dikke plakken totdat het bananenbrood helemaal op is.
 3. Smelt hierna de pure chocolade met de kokosolie au bain-maire. Dip de kubusjes in de chocolade, strooi wat korrels zeezout on top en laat af koelen

Tip

Natuurlijk zijn deze gezonde snacks niet alleen lekker met deze chocolade/zeezout topping. De keuze is reuze als het om toppings gaat! Liever iets gezonders? Check dan even onze gezonde frostings!

Op zoek naar het lekkerste bananenbrood recept om te gebruiken voor deze gezonde snack? Die hebben we natuurlijk ook!

Maak zo’n 67 verschillende recepten!

Niet nodig, maar wel heel lekker; Sunt bananenbrood is de perfecte basis om te toppen, beleggen, besmeren of om te toveren tot verrassend toetje. Zo geniet je iedere dag van een verantwoord ontbijt of tussendoortje én gaan we samen voedselverspilling tegen.

Bekijk alle recepten