Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring .

 • Dessert
 • Gezond
 • Makkelijk
 • Snack

Gezonde cake pops van bananenbrood

Klok icoon 15 min

Cake pops staan niet echt bekend als het meest gezonde tussendoortje. Door de roombotercake en de roomkaas zijn het échte caloriebommen en vallen ze eigenlijk totaal niet onder de categorie ‘gezond’. Wij hebben daarom de roombotercake vervangen door bananenbrood zonder geraffineerde suiker. En de roomkaas, die gebruiken we gewoon helemaal niet! In plaats daarvan gebruiken we dadels om de bananenbroodkruimels in balletjes te vormen én om ze lekker (natuurlijk) zoet te maken. Zo zijn die kleine caloriebommetjes ineens een gezond tussendoortje geworden. En omdat je nu gezonde cake pops hebt, kun je dus prima kiezen voor een extra lekkere topping. Zoals witte chocolade bijvoorbeeld!

Naar het recept

Snel en makkelijk: gezonde cake pops

Een hele middag in de keuken staan om je gezonde snacks voor de komende week te preppen vinden we helemaal niet erg. Maar ook wij hebben niet altijd de tijd of de zin (ja, die dagen zijn er ook). Op dat soort momenten zijn recepten als deze dus ideaal! Geen uur in de keuken met na afloop cakebeslag tot op de muren en geen schoon kommetje meer in huis. Nee, met dit recept zijn we binnen 30 minuten (inclusief afwassen), de keuken weer uit!

Ingrediënten

 • 400 gr
  bananenbrood
 • 100 gr
  medjoul dadels
 • 200 gr
  witte chocolade
 • 20 gr
  kokosolie

Recept

 1. Verkruimel het bananenbrood
 2. Laat de dadels weken in lauwwarm water en ontpit ze. Pureer ze hierna tot een geheel
 3. Meng de bananenbrood kruimels met de dadenpuree, maak hier kleine balletjes van.
 4. Smelt vervolgens de witte chocolade samen met de kokosolie au bain Marie.
 5. Dip met het uiteinde van een stokje in de gesmolten chocolade en steek deze kant van het stokje in een balletje bananenbrood. Door de chocolade blijft het balletje beter zitten. Haal vervolgens de cake pop door de witte chocolade.
 6. Herhaal tot alle balletjes op zijn.
 7. Je kunt je gezonde cake pops helemaal afmaken door met gele smeltchocolade leuke streepjes te maken, zoals op de afbeelding.
TIP

Een gezonde topping voor op je cake pops? Check onze gezonde frostings!

Heb je meer tijd en wil je ook het bananenbrood zelf maken? Neem dan het recept voor gezond bananenbrood zonder suiker als basisrecept voor de gezonde cake pops.

Maak zo’n 67 verschillende recepten!

Niet nodig, maar wel heel lekker; Sunt bananenbrood is de perfecte basis om te toppen, beleggen, besmeren of om te toveren tot verrassend toetje. Zo geniet je iedere dag van een verantwoord ontbijt of tussendoortje én gaan we samen voedselverspilling tegen.

Bekijk alle recepten