Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring .

 • Gezond
 • Makkelijk
 • Snack

Gezonde bonbons van bananenbrood

Klok icoon 60 min

Bonbons staan niet echt bekend als het meest gezonde tussendoortje. Door de vulling van suikerwerk, likeur of crème zijn het echte caloriebommen. Wij hebben daarom de vulling vervangen door bananenbrood zonder geraffineerde suiker en notenspread. Wij gebruiken hiervoor de cashew en chocoladespread van Yespers, maar het kan dus ook met je favoriete pindakaas! Uit één slice van ons bananenbrood haal je 6 bonbons. Gezonde bonbons trakteren? Uit één brood haal je 30 (!) balletjes. Voor het omhulsel van chocolade gebruiken wij de 85% vegan pure chocolade van Handsoff, maar ook hier kun je oneindig combineren met verschillende soorten chocolade. Als extra topping hebben wij er nog wat kokosrasp overheen gestrooid. Zo zijn die kleine caloriebommen ineens een gezonde snack geworden, perfect voor bijvoorbeeld moederdag!

Naar het recept
Pinky promise

We pinky promise:

dat je super goed bezig bent voor jezelf en de planeet als je dit recept gaat maken voor jezelf.

Makkelijk en snel: gezonde bonbons van bananenbrood

Dit recept is ideaal voor wie geen tijd (of zin) heeft om de hele middag in de keuken te staan voor een gezonde snack. Na 15 minuutjes kneden en dippen zijn jouw gezonde bonbons klaar en hoeven ze alleen nog even de koelkast in. Heb je de gezonde bonbons gemaakt? Vergeet dan vooral niet @sunt.food te taggen in je social post!

Ingrediënten

 • 1 slice
  SUNT bananenbrood
 • 50 g
  (vegan) pure chocolade
 • 1 el
  notenspread

Recept

 1. 1. Verkruimel het bananenbrood zo fijn mogelijk in de keukenmachine/met de hand.
 2. 2. Meng de bananenbrood kruimels met de notenspread en kneed tot een egaal mengsel.
 3. 3. Maak 6 kleine balletjes van het mengsel en laat ze minimaal 15 minuten goed hard en koud worden in de koelkast.
 4. 4. Smelt vervolgens de chocolade au bain-marie en dip de balletjes in de gesmolten chocolade. Herhaal tot alle balletjes op zijn.
 5. 7. Maak de bonbons af door geraspte kokos over de bovenkant te strooien. Laat de bonbons vervolgens minimaal een half uur in de koelkast stollen.

Nog meer inspiratie voor een gezonde treat van ons bananenbrood? Probeer ook eens de gezonde cake pops van bananenbrood.

Maak zo’n 67 verschillende recepten!

Niet nodig, maar wel heel lekker; Sunt bananenbrood is de perfecte basis om te toppen, beleggen, besmeren of om te toveren tot verrassend toetje. Zo geniet je iedere dag van een verantwoord ontbijt of tussendoortje én gaan we samen voedselverspilling tegen.

Bekijk alle recepten