Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring .

 • Dessert
 • Gezond
 • Makkelijk
 • Ontbijt
 • Snack

Gezonde banaan traktatie voor op school

Gezond ontbijt, gezonde snacks, gezonde lifestyle. Alles staat bij ons in het teken van gezond eten en daar worden de kids in meegenomen. Gezonde school traktaties zijn inmiddels helemaal geïntegreerd in het basisschoolbeleid, en als hippe parent doe je daar natuurlijk zonder gezeur aan mee. Want zeg eerlijk, die grote zakken chips met uitdeelzakjes, zijn zo jaren 0. Al waren ze wel lekker praktisch en tijdbesparend. Maar..met deze gezonde traktatie banaan ben je gelukkig ook niet heel lang bezig!

Naar het recept

De makkelijkste gezonde schooltraktatie

Niks is zo vervelend als er last minute achter komen dat je nog niks hebt bedacht voor de verjaardagstraktatie. Of dat alles steevast wordt afgekeurd door je kiddo. Want ja, kinderen en gezond… Gelukkig zijn deze banaan traktaties niet alleen super makkelijk te maken, het zijn ook echte show stoppers!

Samen maken?!

Deze traktatie met banaan kan je heel makkelijk in een minuut of 10 in elkaar flansen. Heb je meer tijd? Dan is het natuurlijk ook erg leuk om ‘m samen met je kiddo te maken. Het is een kwestie van snijden, koelen, dopen, dippen en weer koelen. Met verschillende toppings en versieringen maak je deze banaan traktatie tot een échte special. Extra mommy points for you!

Schoolbeleid proof… check!

Tegenwoordig kan je op menig school niet meer aankomen met een ‘onverantwoorde’ traktatie. Daarvan vliegen sommige moeders namelijk echt tegen het plafond. Een gezonde traktatie bedenken is vaak al een hele uitdaging, met al die moeilijke et(t)ertjes. 😛 Deze traktatie past gelukkig helemaal in het ‘gezonde traktatie-schoolbeleid’.

Voor 2 bananenlolly's

 • 1
  banaan
 • 300 ml
  Pure chocolade
 • 2 el
  topping (bijv choco snip of gedroogd fruit)
 • 2 el
  granola

Recept

 1. Snij de banaan over de breedte door, het liefst natuurlijk ergens halverwege (eerlijk delen!).
 2. Druk houten ijsstokjes in de vlakke kant (het snijvlak) van de banaan.
 3. Leg de halve bananen op een plank/bord met bakpapier en stop ze ongeveer 60 minuten in de koelkast. 
 4. Smelt de chocolade tot dat dit een glad geheel is zonder klontjes. 
 5. Strooi de gewenste toppings op verschillende bordjes.
 6. Haal de banaan uit de koekast en doop ‘m in de gesmolten chocolade.
 7. Rol ze daarna direct door jouw favo topping of strooi de topping over de banaan.
 8. Leg de banaan opnieuw in de koelkast, totdat de chocolade hard is geworden.

Tip

Maak je deze banaan traktatie in een bepaalde stijl? Je transformeert deze banaanlolly heel makkelijk naar het lievelingsdier of -held van de jarige. Piraat, vlinder, dolfijn… het kan allemaal. 
Voor je kleine prinses geef je de banaanlolly natuurlijk een échte prinsessenlook. Met suikervrij roze glazuur blijf je dan ook nog voldoen aan het gezonde schoolbeleid.

Maak zo’n 67 verschillende recepten!

Niet nodig, maar wel heel lekker; Sunt bananenbrood is de perfecte basis om te toppen, beleggen, besmeren of om te toveren tot verrassend toetje. Zo geniet je iedere dag van een verantwoord ontbijt of tussendoortje én gaan we samen voedselverspilling tegen.

Bekijk alle recepten