• Gezond
 • Makkelijk
 • Snack

Gezond bananenbrood wortel kurkuma

Klok icoon 55 min

Wist je dat gezond bananenbrood met wortel kurkuma niet alleen heel lekker is, maar ook nog eens de nodige voordelen voor je lichaam met zich meebrengt?!

Naar het recept

Voordat dit recept ineens veranderd in een lesje voeding & dietiek hebben we de 3 leukste weetjes even voor je opgesomd:
– Kurkuma werkt ontstekings en pijnremmend (perfect dus als je een avondje hebt doorgehaald)
– Wortel zorgt ervoor dat je een langer verzadigd gevoel hebt
– Bananenbrood (en dan bedoelen we het echte spul zonder tarwemeel en zonder suiker) is een bron van vezels. Vinden je darmen erg fijn!

Dus een combinatie van deze 3 is natuurlijk een match made in heaven voor je lichaam! In principe kan je aan ieder bananenbrood kurkuma toevoegen. En je hoeft er helemaal niet zuinig mee te zijn. Door alle andere ingrediënten in je bananenbrood proef je er bijna niets van. En dat is best fijn omdat kurkuma toch wel een specifieke smaak heeft. Je moet ervan houden.. Wortel daarentegen is soms wat lastiger te gebruiken. Zeker omdat deze best veel vocht bevatten. En omdat niemand zit te wachten op een klef hoopje bananenbrood hebben we dit gezond bananenbrood met wortel kurkuma recept voor je uitgeschreven!

Hoe maak je gezond bananenbrood met wortel kurkuma?

In principe is dit vrij makkelijk. Zeker als je regelmatig een bananenbrood uit de oven tovert. Om een echt lekker, luchtig maar smeuïg en gezond bananenbrood met wortel en kurkuma op tafel te zetten gebruik het pulp van de wortel. Iedereen die wel eens een sapje perst kent het ”overblijfsel” wel wat in het andere bakje terecht komt. Helaas gooien veel mensen dit ‘restproduct’ weg. SUNT! Dit is precies wat je nodig hebt om in je bananenbrood te gooien. Niet te nat en echt bomvol vezels en vitaminen.

Ingrediënten

 • 3
  overrijpe bananen
 • 150 g
  wortelpulp of rasp
 • 200 g
  havermeel
 • 3
  eieren
 • 4
  grote medjoul dadels
 • 40 g
  walnoten in stukjes (ongezouten)
 • 3 tl
  kaneel
 • 2 el
  kurkuma
 • Scheutje
  vanille extract
 • 2 tl
  baking soda

Recept

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden en laat de dadels 10 minuten weken in heet water
 2. Meng de banaan met de geweekte dadels en de vanille extract tot een geheel. Doe hier vervolgens de eieren bij en meng dit goed door elkaar.
 3. Voeg het meel, de wortelpulp, kaneel, gebroken walnoten en kurkuma toe aan je beslag
 4. Giet je mengsel in een met bakpapier bekleedde bakvorm (23cm) en bak dit in 40-50 minuten in de oven. TIP: check na 40 minuten even met een satéprikker of je wortel bananenbrood al gaar is. Als je satéprikker schoon uit het bananenbrood komt is ie goed. Toch nog wat nat? Laat 'm dan nog even staan.
 5. Haal je gezonde bananenbrood wortel kurkuma uit de oven en laat 10 minuten afkoelen in het bakblik voordat je 'm eruit haalt. (Nee, we zijn geen zeikerds, dit is echt belangrijk voor een goed gelukt bananenbrood!)

Omdat je natuurlijk niet een heel brood in 1 keer op gaat eten (gaan we even vanuit) is het slim om wat plakjes in te vriezen. Dan kan je ze makkelijk meenemen voor onderweg als tussendoortje. Maar wist je ook dat je met dit bananenbrood heel makkelijk een hartige lunch kan bereiden? Check ons recept met de lekkerste hartig bananenbrood toppings voor alle tips voor een geweldige lunch met bananenbrood!

Maak zo’n 67 verschillende recepten!

Niet nodig, maar wel heel lekker; Sunt bananenbrood is de perfecte basis om te toppen, beleggen, besmeren of om te toveren tot verrassend toetje. Zo geniet je iedere dag van een verantwoord ontbijt of tussendoortje én gaan we samen voedselverspilling tegen.

Bekijk alle recepten