• Ontbijt
  • Snack
  • Toppings

Het lekkerste bananenbroodbeleg

Bananenbrood is au naturel al heel erg lekker, maar met het juiste beleg maak je voor jezelf een heerlijk luxe ontbijt, lunch, tussendoortje of als toetje. Ieder moment van de dag is natuurlijk een moment voor een feestje. Bedenk een goede reden… die meters naar het koffiezetapparaat, of een traktatie voor het overwegen naar de gym te gaan. Small steps matter! Vier de positieve dingen in het leven en doe dat vooral met leuk gezelschap en heavenly good food.

Dus voor ieder celebrationmoment delen wij het heerlijkste bananenbroodbeleg met je. Zo hoef jij je niet meer af te vragen wat je nou weer op je bananenbrood moet doen!

Naar het recept

Deze belegtips zijn uiteraard niet alleen geschikt voor op een overheerlijke plak smeuïg bananenbrood, maar gaan ook uitstekend samen met die oersaaie cracker of je gortdroge beschuit. You choose!

Voor die extra energieboost
Smeer een lekkere dikke laag pindakaas op je bananenbrood en gooi daar een welverdiende laag hagelslag overheen. Hands up voor deze combo, of met frambozenjam…

Bananenbrood zoet en hartig combo: appelstroop + kaas
Zeker niet de meest gezonde optie in het rijtje van bananenbroodbeleg, maar een absolute to do voor je zondagsontbijt. Sinning mag ook op zondag toch?

Bananenbrood met spek en ei
Ben je pancake-fan? Dan is dit écht de perfecte start van je brakke zondag! Gebakken, geklutst of geroerd, dit moet je gewoon geprobeerd hebben!

Bananenbrood ontbijt toast
Oké, toegegeven het is niet echt beleg voor op je bananenbrood. Er komt immers net een klein stapje voor, maar hier word je wel heul errug gelukkig van.
Gooi je plak bananenbrood in de pan of onder het tosti-ijzer en smeer er vervolgens een laag roomboter of kokosboter op. Die broodplak met Nutella is er niks bij! Overigens ook erg lekker op je bananenbroodslice, of zo uit de pot natuurlijk.

Bananenbroodbeleg voor je lunch

Voor iedereen waar de lunch op het werk te wensen overlaat is bananenbrood al-tijd to the rescue. We kennen deze office struggle maar al te goed. Niet lekker, niet genoeg, niet gezond. Jij snapt best wat we bedoelen ;-). Maar met 2 flinke plakken bananenbrood inclusief topping kom jij de rest van je dag wel door!

Voor de foodie en voor de sinner hebben we een aantal broodbeleg ideeën voor je lunch op werk of voor je kiddo op school.

Zoet bananenbroodbeleg: yoghurt, bosbessen & pure chocolade

Voor het gemak mix je dit alvast in een bakje en neem je deze bananenbrood topping al gemengd mee naar werk. Tijdens je lunch kun je dan smeren, dippen, dopen, schenken. Het maakt niet uit!

Hollandse lunch: bananenbrood met kaas
Daar is die dan, de welbekende boterham met kaas. Alleen vervang je de boterham uiteraard met bananenbrood. Een gekke combi? Zeker niet! Deze combo zoet en hartig zal je verrassen en is ook nog makkelijk mee te nemen.

Luxe bananenbroodbeleg: zalm, zuivelspread & bieslook
Wat op een Italiaanse bol of pistolet kan, kan ook op bananenbrood. Je zou het misschien niet zeggen, maar deze combi heb je straks als favoriet op je lunch- of ontbijtlijstje staan. Want ja, als ontbijt kan dit natuurlijk ook prima!

Kiddo-beleg: dadelstroop met plakjes banaan
Sneed jouw moeder ook wel eens dat plak brood in stukjes en maakte er een molen van? Of de welbekende blokjes brood, zodat je het als eenjarige makkelijk kon kauwen? Niet heel handig om het zo mee te geven aan je kind, maar je vindt het stiekem ook nu nog heel leuk om te doen. Is je kind te cool voor molentjes en blokjes? Die hele plak bananenbrood gaat natuurlijk ook gewoon zo mee. En dan het allerliefst met dadelstroop.

Maak van je bananenbrood een traktatie of toetje

Met het juiste beleg maak je van je bananenbrood ook een gezonde traktatie. Voor jezelf, voor je kleine (of grote) snoepmonsters of voor je collega’s. Dit zijn onze favo’s, die van je bananenbrood een feestje in je waffel maken.

De juiste decoratie: gekleurd glazuur zonder e-nummers
Wel zo fijn als je voor anderen iets lekkers op tafel kunt zetten, waarvan niet gelijk de tanden uit je mond springen. Er zijn dan verschillende dingen toppings die je als beleg op je bananenbrood kunt smeren. Het meest girly recept wat je op onze website vindt is voor traktaties écht een topper: zelfgemaakte glazuur in het roze!

Vegan, lactose- en glutenvrije blauwe bessen frosting

Een heleboel speciale diëten in 1 frosting en ook nog eens heel makkelijk om te maken. Daar ben jij natuurlijk ook heel erg fan van! We deelden deze en andere frostings eerder al. Inclusief de frosting recepten om je bananenbrood ermee te beleggen.

Zo nou hoef jij je dus nooit meer de vraag ‘wat doe je op bananenbrood’ te stellen. Of wat zal ik morgen eens ontbijten.

Heb jij een duidelijke voorkeur voor zoet of hartig beleg? We deelden eerder al specifiek zoet bananenbroodbeleg en het lekkerste hartige beleg voor op je bananenbrood.

Maak zo’n 67 verschillende recepten!

Niet nodig, maar wel heel lekker; Sunt bananenbrood is de perfecte basis om te toppen, beleggen, besmeren of om te toveren tot verrassend toetje. Zo geniet je iedere dag van een verantwoord ontbijt of tussendoortje én gaan we samen voedselverspilling tegen.

Bekijk alle recepten