Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring .

 • Gezond
 • Makkelijk
 • Snack

Banaan havermout koekjes met chocolade

Klok icoon 35 min

Dit recept voor gezonde banaan havermout koekjes met chocolade is voor iedereen die niet van een ontplofte keuken houdt, die liever eet dan kookt, zich nog met een knoflookpers zou kunnen verwonden en alleen in de zon bakt en niet in de keuken. Dit is er een voor jou! Met maar 3 ingrediënten en 15 minuten prep tijd (echt, geen misleidende ‘5-minute-jamie-oliver’ praktijken hier!) ga je hier heel erg blij van worden. En wat ook heel fijn is dat hier dus geen suiker, olie, ei, of melk aan toegevoegd hoeft te worden. Vegan, glutenvrij, lactose-vrij.. maak ze hoe jij graag wil! Ze zijn hoe dan ook gezond.

Naar het recept

Bananenbrood wil nog wel eens mislukken. Zeker bij de iets minder ervaren bakker onder ons. Wellicht heb je ons gezonde chocolade bananenbrood al eens geprobeerd en ben je groot fan van de smaak, maar is het werk toch niet helemaal je ding. Nou, met deze gezonde havermout koekjes met banaan en chocolade is het haast onmogelijk om het te verpesten. Wil je ook niet. Want deze gezonde koekjes zijn geheid net zo snel op als dat het kost om ze te maken.

Ingrediënten

 • 2
  geprakte bananen
 • 150 gr
  grof gemalen havermout
 • 50 gr
  chocolade (naar keuze)

Recept

 1. Meng de banaan, havermout en chocolade goed door elkaar.
 2. Maak van je beslag een paar 1 cm dikke platte 'koekjes' op de ovenplaat.
 3. Bak je koekjes in 20 minuten goud-bruin.

En there you go.. Gezonde koekjes voor tijdens je volgende Netflix marathon, als tussendoortje op kantoor of, waarom ook niet, gewoon als ontbijt!

Meer van dit soort makkelijke recepten? We zitten er vol mee! Neem eens een kijkje tussen alle andere recepten!

Maak zo’n 67 verschillende recepten!

Niet nodig, maar wel heel lekker; Sunt bananenbrood is de perfecte basis om te toppen, beleggen, besmeren of om te toveren tot verrassend toetje. Zo geniet je iedere dag van een verantwoord ontbijt of tussendoortje én gaan we samen voedselverspilling tegen.

Bekijk alle recepten