5X RECEPTEN VAN OUD BANANENBROOD 

Oud brood

We hebben allemaal wel eens oud brood over, of we het nu vergeten zijn in te vriezen of simpelweg geen trek hadden in brood. Er zijn natuurlijk talloze recepten die je kunt maken waarin oud brood verwerkt wordt, zoals wentelteefjes, bread and butter pudding of croutons. Maar wist je dat je dit ook gewoon met overgebleven bananenbrood kunt maken? Als het aan ons ligt blijft er geen kruimel over, maar ook wij maken ons wel eens schuldig aan het vergeten bananenbroodje in de vriezer. Whoops..

Brood op de (vriezer)plank

Mochten we het nog niet gezegd hebben: het bananenbrood invriezen zorgt ervoor dat ‘ie langer vers blijft! En misschien zorgt het er ook wel voor dat je er langer mee doet. Maar goed, dat zijn geen garanties natuurlijk. En dan nog: we’re not here to judge. Hier droppen we al onze tips om wat overgebleven “oud” bananenbrood alsnog om te toveren in een feestje.

 

5x de lekkerste recepten met oud bananenbrood
1. Gezonde tiramisu met bananenbrood

Never change a winning team! Bananenbrood in tiramisu is dus echt wel een favorietje bij ons op kantoor. En gelukkig niet alleen bij ons, want deze tiramisu is bij jullie ook een lievelingsrecept. Lekker als ontbijt, tussendoortje of toetje.

 

2. Wentelteefjes van bananenbrood

Dit super snelle recept voor gezonde wentelteefjes van bananenbrood is een echte crowdpleaser. Zeker als je nog een snel brunchideetje wilt is deze heerlijk, maar eigenlijk komt het altijd goed uit om een wentelteefje van bananenbrood te eten! Dip het bananenbrood in een klein laagje (amandel- of soja-) melk met een flinke snuf kaneel en ze kunnen de hete pan in! Oh en als we een suggestie mogen doen voor de topping: een beetje (vegan) slagroom never hurt anyone!

 

3. Tosti van bananenbrood met hartige vulling

Dat lees je goed: een hartige vulling past perfect op een getoast, gegrilld of geroosterd bananenbroodje. En als je dan toch bezig bent met plakjes snijden, kun je er meteen twee snijden om er een tosti van te maken. Dus gooi je ouderwetse tosti aan de kant (maar niet weg!) en maak ‘m een keer met bananenbrood. Heerlijk!

 

4. Gezonde crumble uit de oven

Deze crumble maken we het liefst in de ochtend, want dan ruikt het huis de hele dag naar verwarmd bananenbrood! Echt, met de geur van warm fruit en bananenbrood in de ochtend begin jij je dag meteen goed. En je maakt het dus perfect met wat oud bananenbrood, sterker nog: met oud bananenbrood wordt het zelfs krokanter. Perfect!

 

5. Bananenbrood bieten crêpes

Bieten en chocolade is een match made in heaven. En mocht je nog een “oud” chocolade bananenbrood in de vriezer hebben liggen is dit helemaal mooi meegenomen. Met deze bieten crêpes krijg je ook meteen een portie groente binnen, dus beter wordt het niet!

TIP

Zin in een sneller recept? Verwarm dan eens een plakje bananenbrood onder de grill, in de oven of onder een tosti-ijzer!

Geschreven door: Laura Hoogland