Bananenbrood trifle met rood fruit

De bananenbrood trifle met rood fruit is een cocktail aan lekkernijen die niet onopgemerkt aan ons voorbij kon gaan. Variaties zijn niet op twee handen te tellen, maar de bananenbrood variant liet nog even op zich wachten: TOT NU!

Trifle betekent letterlijk ‘kleinigheidje’. Interessant, want dit Engelse geïnspireerde nagerecht is allesbehalve bescheiden. Met de luchtige crunchy bodem van gebakken brood, de hemelse combinatie van geklopte (vegan) slagroom en rood fruit + een topping van vanille room en poedersuiker is dit een dessert waar wij U tegen zeggen.

Nu zagen we deze kans schoon om bananenbrood als basis te gebruiken, maar nu hebben de meesten geen bananenbroodboom in de achtertuin staan. Natuuurlijk is ons brood uitermate geschikt voor het bananenbrood trifle met rood fruit recept, maar als je dan echt all-in aan de slag wilt gaan in de keuken hebben wij alvast wat voor bananenbroodrecepten voor je klaargezet om deze bananenbrood trifle met rood fruit om te toveren tot geheel persoonlijke creatie.

Zelf een glutenvrije of gezonde bananenbrood-bodem maken

Speciaal voor de calorierekenaars onder ons: Dit gezonde en bovenal lekkere bananenbrood recept zonder suiker past perfect in deze rijkelijk gevulde trifle. Ook kan er in deze trifle makkelijk geswitched worden naar een glutenvrije optie (met ons bananenbrood bijvoorbeeld ;-).

 

Het beste bewaren wij altijd voor het laatste. Zo hebben we zoete witte wijn verstopt in dit Engelse toetje 🙂  Een goede toevoeging aan het recept, een nog betere voor de sfeer in de keuken. Is dit een weghapper voor het hele gezin? Vervang dan de wijn voor sinaasappel- of vruchtensap! Even goede vrienden.

Prep time

30 min

Cook time

0 min

Total time

30 min

Benodigdheden:

 • Hoog glas of schaaltje
 • Een grote kom
 • Een klopstaaf

INGREDIENTEN

 • Een gebakken bananenbrood (350-400 gram)
 • 150 gram roden bessen
 • 100 gram blauwe bessen
 • 150 gram bramen
 • 125 ml verse slagroom
 • 200 ml vanillevla
 • Een half glas zoete witte wijn (de rest is voor jou)
 • 2 eetlepels poedersuiker

HOW TO UITLEG

 

 1. Was het fruit en verwijder takjes waar nodig. Snijd het bananenbrood in plakjes en vervolgens in blokjes.

 

 1. In een grote kom kan de slagroom (bijna) stijfgeklopt worden. Schep vervolgens de vanillevla door de slagroom heen. Bedek de bodem van de schaaltjes of glazen met de bananenbrood blokjes. Sprenkel hier de wijn overheen. De eerste helft van het fruit mag heirover worden verdeeld samen.

 

 1. Schep de vanilleroom op het fruit. Verdeel de andere helft van het fruit over de bodem en zet afgedekt weg in de koelkast.

 

Haal de trifle 10 minuten voor het serveren uit de koelkast en bestrooi het met poedersuiker. Zo makkelijk schotel jij jezelf een trifle met rood fruit voor!

Geschreven door: Laura Hoogland