Matcha bananenbrood maken

Dit groene goedje wordt steeds bekender en is enorm populair. Matcha is Japanse groene thee vermalen tot poeder. Wat Matcha zo speciaal maakt, is de herkomst en productiewijze van deze groene thee. Daardoor zit dit poedertje vol met aminozuren en vitamines. Matcha wordt tegenwoordig echt niet meer alleen gebruikt om er thee van te maken. Wie rondkijkt op Instagram of Pinterest, ziet oneindig veel mogelijkheden. Matcha als kleurstof voor taarten en gebak (waaronder bananenbrood), matcha in groene smoothies, matcha latte en zelfs in snoepjes en in ijs wordt het gebruikt. De smaak is alleen niet voor iedereen weggelegd. Sommigen moeten er echt even aan wennen. Maar; niet voor niets wordt er zoveel met deze groene thee poeder gewerkt. Wil je matcha ook eens proberen? Dan is dit Matcha bananenbrood een mooie eerste kennismaking!

Matcha bananenbrood maken

Door matcha te ”verstoppen” in je bananenbrood overheerst de smaak niet zo maar krijg je toch al het goeds van het groene poeder binnen. Je kan matcha eigenlijk aan ieder recept toevoegen omdat je er helemaal niet zo veel van nodig hebt. Ga je binnenkort je eigen favoriete bananenbrood maken? Dan kan het dus geen kwaad om er een paar schepjes matcha poeder doorheen te gooien. Liever een keer iets anders proberen? Dan is dit matcha bananenbrood recept wel wat voor jou!

Ingrediënten

Twee goed rijpe bananen
2 eieren (M)
2 el kokosolie
200 gr amandelmeel
1 tl baking soda van Arm & Hammer. (let op; baking soda is niet hetzelfde als bakpoeder!)
snufje (Himalaya) zout
1 tl kaneel
Een eetlepel matcha (te koop bij o.a. AH)
Garnering: 2 el geschaafde amandelen

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de kokosolie op een laag vuur. Snijd de bananen in plakken. Doe de gesmolten olie samen met de bananen in een beslagkom. Breek de eieren erboven en mix met de handmixer tot een cremige massa.
  3. Meng in een andere kom amandelmeel, bakpoeder, zout, kaneel, en de matcha poeder. Voeg dit mengsel bij het bananen-ei-mengsel en meng het geheel goed door elkaar.
  4. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het deeg-mengsel erin. Gebruik een pannenlikker om al het ‘deeg’ uit de kom te schrapen. Strijk het mengsel een beetje glad en bestrooi met de geschaafde amandelen.
  5. Bak de bananencake in 40-45 minuten gaar. Controleer met een prikker: deze moet schoon uit het deeg komen.
  6. Laat de bananencake helemaal afkoelen voordat je ze snijdt.


Tips voor het ideale matcha bananenbrood:

  • Je kunt deze cake perfect als ontbijt eten. Bijvoorbeeld met een flinke lik amandelpasta.
  • Liever vegan? Vervang de eieren door 2 el sojameel die je eerst mengt met 4 el water.