Icing maken zonder zooi

Skip jij ook altijd het snoep- en koekgangpad in de supermarkt? Wij wel! Inmiddels zijn dit de meters die wij dus nooit meer maken. Van ‘snel-voorbij-lopen-gangpad’ is het nu veranderd naar het ‘verkopen-ze-deze-troep-nog-steeds-gangpad’. Want waarom zou je je vergrijpen aan alle zooi (sorry, not sorry) die hier te vinden is, als je thuis zelf véél lekkerdere ‘sweet treats’ kunt maken?

Team zoet én hartig!

Doordat er gelukkig steeds meer mensen zijn die snappen dat om iets lekker te maken er NIET per se suiker doorheen hoeft, worden ook snacks vaan steeds gezonder. Nee, dan hebben we het niet over de snack giganten als Twix of Kinder Bueno (en god forbid dat iemand besluit het recept van deze ultimate treats aan te passen!) want soms is een extreem zoete ongezonde snaaierij ook gewoon HEUL erg lekker. Maar eet je over het algemeen minder suiker? Dan proef je suiker ineens ook o-ver-al bovenuit. Daarom is zoet en hartig vaak de perfecte combo. Denk aan pindakaas & jam of een combi van stroop en brie! Deze cake icing is ook zo’n gulden middenweg tussen je zoete cravings en je trek in zoute snacks. En dat dus zonder je aan het gangpad der suikerverslavingen te wagen.

Scoop stiekem nog even de restjes uit de mengkom.

Suikervrije, vegan en paleo cake icing maken

Wij dachten, we gooien gewoon alle food-trends in 1 recept. Geen suiker, geen zuivel en 100% natuurlijk! In plaats van geraffineerde suiker, gebruik je ahornsiroop en de roomboter vervang je door amandelboter. Je kunt dus voor letterlijk ie-de-reen deze cake icing maken. Hoewel; je vrienden met een notenallergie zullen jouw gezonde icing eerder zien als moordwapen. Dat buiten beschouwing gelaten is het een super fijn recept, sta je maar 20 minuten in de keuken en doet eigenlijk de blender al het werk voor je. Settle daarna lekker met je vrienden op de bank en geniet van je bananenbrood (of rijstewafel..wat jij wil) met deze amandel icing. En als dan straks iedereen naar huis is, dan scoop jij stiekem nog even de restjes uit de mengkom! We won’t tell.

Prep time

5 min

Cook time

15 min

Total time

20 min

Dit heb je nodig
  • 400 ml kokoscrème
  • 2 el amandelboter
  • 1 el ahornsiroop
  • Snufje zout

How-to

  1. Doe alle ingrediënten in een grote mengkom.
  2. Meng handmatig met een garde of een staafmixer.
  3. Schep de gemaakte cake icing over je bananenbrood en leg ongeveer 10 minuten in de koelkast.
  4. Haal je cake of bananenbrood uit de koelkast, snij het in plakken en smullen maar!
  5. Vergeet de mengkom met de restjes niet te verstoppen, voor later. 😉

TIP: Toch wel echt een zoetekauw, maar wil je dit wel zo gezond mogelijk doen? Probeer dan eens dit gezond zoete beleg voor op je bananenbrood! Of als je een échte fruity bent bestrijk je plak (bananen)brood of bananencake dan eens met gezonde jam van frambozen en chiazaad. Ook een dikke, vette tip voor de zomerdagen!

Voedingswaarden van icing voor een hele cake

Kcal1394 kcal
Koolhydraten31,3 g
Suikers21,8 g
Vet145,6 g
Eiwit15,9 g