Voel de warmte van de zon, luister naar de romantische Italiaanse taal en ruik de geur van de zee. Met je ogen dicht en een hap van deze gezonde tiramisu voelt het bijna alsof je in Italië bent. Zeg maar ciao tegen het traditionele recept en probeer deze versie met kokosmelk en bananenbrood! Het vergt wat meer tijd in de voorbereiding, maar het is de moeite meer dan waard. Proef ons crispy bananenbrood op de bodem, gedipt in wat espresso, met een flinke dot vegan mascarpone bovenop en een vleugje cacaopoeder om het af te maken. Sounds good, right?!

DE KLASSIEKER IN EEN NIEUW JASJE

Het water liep ons al in de mond bij het schrijven van dit recept, maar toen we deze gezonde tiramisu proefden waren we helemaal verkocht. De klassieker in een nieuw jasje konden we jullie niet onthouden en daarom is dit recept genoeg voor 4 personen, zodat jij deze healthy versie ook kunt delen. Sharing is caring!

 

GEZONDE TIRAMISU MET BANANENBROOD

Wij kennen natuurlijk allemaal iemand die liever geen eten deelt, ook niet met zijn of haar friends (get it?). Mocht iemand zichzelf hier nou helemaal in herkennen, no worries! Je kunt zowel het bananenbrood als de vegan mascarpone prima invriezen voor een andere keer! Zo maak jij de volgende keer helemaal de blits met deze gezonde tiramisu.

DIT HEB JE NODIG

– Een blik kokosmelk (een nacht van tevoren in de koelkast)

– 1/2 pakje vegan roomkaas, kamertemperatuur

– 2 el ahornsiroop

– 1 pak SUNT bananenbrood

– 1 kop koffie/espresso, afgekoeld

– Cacaopoeder

– Handmixer

– 4 (wijn)glazen

PREP TIME

8 uur en 5 min

COOK TIME

30 min

TOTAL TIME

8 uur en 35 min

HOW-TO
  1. Zet een blik kokosmelk in de koelkast voor minimaal 8 uur. Je kunt deze bijvoorbeeld een nachtje van tevoren koud zetten.
  2. Schep het harde gedeelte in een kom en houd het water apart. Gebruik dit bijvoorbeeld in een smoothie later. 😉
  3. Mix met de handmixer de kokosroom zacht. Voeg daar de vegan roomkaas en de ahornsiroop aan toe. Proef of de vegan mascarpone de juiste zoetheid heeft en breng zo nodig meer op smaak.
  4. Snijd het banenbrood eerst in plakken en daarna in sticks. Deze sticks kun je meteen gebruiken, of je maakt er croutons van door ze 20-30 minuten te bakken op 160 graden Celsius.
  5. Dip de bananenbroodsticks in de koffie of espresso. Bekleed hiermee de bodem van ieder glas. Schep daar bovenop een laagje room, weer een laagje bananenbrood en nog een laagje room. Heb je nog wat over? Maak dan nog een laagje. Strooi wat cacaopoeder op de bovenkant van ieder glas en klaar is je tiramisu!
TIP

Wij zijn met onze klassieker in een nieuw jasje zo dicht mogelijk bij het origineel gebleven, maar jij hoeft dat niet te doen! Probeer eens een tiramisu met citroensap in plaats van espresso en extra lemon curd. We dare you to change the game!

 

Geschreven door: Laura Hoogland