Kom je er niet uit met wat je dit jaar toch weer met Pasen op tafel gaat zetten? Als je lockdown-kilo’s je toch nog net wat te gezellig zijn geworden, dan zijn die overvolle supermarktschappen vol zoete zooi het laatste waar je op zit te wachten. Nu hoef je niet de paashaas achterna te gaan en alleen maar op wortels te gaan knagen; het blijft ten slotte Pasen en daar hoort gezelligheid en lekker eten bij. En die zoetigheid, dat kan ook prima zonder “zooi” ;-). En als iets dat bewijst, dan is het deze gezonde paascake wel!

Balance is key

We have to admit, zonder ontbijt zouden wij onszelf niet zijn. En daarom houden wij van Pasen. Want die tafels vol lekkers en eindeloze keuze: we. love. it. Maar wat wij wel jammer vinden, is die suiker-dip erna. Dus we dachten, dat kan anders. Obviously met ons eigen bananenbrood. Want geef toe: een baksel zonder ‘m zelf te hoeven bakken (waarmee je ook nog eens eindeloos kan variëren); dat komt best goed uit naast al je geplande creaties voor het paasontbijt of brunch.

En omdat je best mag uitpakken met Pasen, bedachten wij dit recept waar we oneindig veel lekkers hebben gecombineerd. Bananenbrood voor de juiciness, cashewnoten voor de creaminess en de paaseitjes om het extra ‘Pasig’ te maken. Met dit recept voor een gezonde paascake heeft iedereen een eigen traktatie voor zich. En als jij nou voor een extra gezonde paascake wilt gaan deze pasen, dan kan je die paaseitjes natuurlijk ook achterwege laten. It’s your choice. Wij houden van die balans tussen gezond en een kleine treat on top. Wij zetten dit recept dus zéker op onze eigen Paas-tafel. Happy Easter!

Wat heb je nodig?

– 1 naturel of choco bananenbrood (it’s up to you)

– 65 gram cashewnoten (voor 1 uur tot 1 nacht geweld in water)

– 2-3 eetlepels water

– 2 eetlepels honing

– ¼ theelepel vanille-extract

– snufje zout

– 3 eetlepels cacao (eventueel meer naar smaak)

– 2 eetlepels kokosolie

– kokos flakes

– 4 pure chocolade paaseitjes

PREP TIME

1 uur tot 1 nacht

COOK TIME

20 min

TOTAL TIME

80 min

HOW-TO
  1. Rooster de kokos flakes in de oven (op 100℃) of in de pan tot ze goudbruin zijn aan de buitenkant. Laat vervolgens afkoelen.
  2. Snijd het bananenbrood in plakjes van ongeveer 1-1,5 centimeter.
  3. Snijd of steek zo groot mogelijke cirkels uit de plakjes, maar zorg er wel voor dat alle cirkels even groot zijn.
  4. Maak de cashew crème met behulp van een staafmixer: mix de gewelde cashewnoten, zout, honing, water, cacao en vanille-extract tot een egale crème. Voeg naar smaak eventueel wat meer honing, zout of cacao toe.
  5. Smeer ongeveer een eetlepel crème op de cirkels bananenbrood en stapel twee cirkels op elkaar zodat er een stapeltaartje ontstaat.
  6. Bestrooi de taartjes met de geroosterde kokos flakes en maak ‘m af met een paaseitje in het midden (zo lijkt het net of er een eitje in een nestje ligt).

There you go: een gemakkelijke en gezonde paascake!

TIP

Met de restjes bananenbrood (voor als je ze nog niet stiekem opgesnoept hebt dan ;)..) kan je deze gezonde cake pops maken. Zo hoef je niks van het bananenbrood weg te gooien en heb je ook alvast een lekkere en gezonde treat voor de rest van het paasweekend.

 

Geschreven door: Laura Hoogland