Makkelijke gezonde frosting die je overal op wil smeren!

We weten het bijna zeker; nadat je deze gezonde frosting een keer over je favoriete bananenbrood gegoten hebt, wil je nooit meer zonder! Vergeet ”less is more”. In dit geval is more echt gewoon more.

Stiekem is de frosting of icing vaak het lekkerste van een taartje, muffin of cake. Maar bij frosting denk je er in eerste instantie natuurlijk niet per se aan dat het gezond is. Op zich waar. Maar daar nemen wij natuurlijk geen genoegen mee. Juist datgene wat zo lekker is, moet toch ook gewoon gezond kunnen zijn?! Zonder in te leveren op smaak uiteraard. Verschrikkelijk om je tanden in een ”gezond alternatief” te zetten en vervolgens volledig gedesillusioneerd met moeite die gore hap door te slikken. Nope. Doen wij niet aan mee. Daarom zijn deze gezonde alternatieven voor frosting ook écht heel erg lekker!

Gezonde frosting blauwe bes SUNT

Vegan, lactosevrij en glutenvrij..deze blauwe bessen frosting has it all!

We trappen af met een hele makkelijke blauwe bessen frosting. Deze gezonde frosting is heel makkelijk te maken, heb je maar een paar ingredienten voor nodig en is echt om je vingers bij af te likken.

Dit heb je nodig:
– 200 gram blauwe bessen
– 100/150 gram kokosolie
– Poedersuiker

Zo maak je gezonde blauwe bessen frosting:
1. Zet een steelpan op middelhoog vuur en voeg hier de blauwe bessen aan toe.
2. Als de blauwe bessen helemaal tot een glas papje gekookt zijn haal je de pan van het vuur en voeg je hier de kokosolie aan toe. Meng goed door elkaar tot het een glad geheel is.
3. Voeg als laatste de poedersuiker toe naar smaak. Af en toe even proeven dus!

Deze healthy frosting is natuurlijk overal lekker op, maar doet het extra goed bij ons framboos chocolade bananenbrood.

Gezonde chocolade frosting SUNT

Lang leve de gezonde chocolade frosting! (vegan)

Als muziek in onze oren zijn ”gezond” en ”chocolade” in 1 zin! Oke, oke, niets kan natuurlijk tippen aan een flinke hap échte chocolade. Maar deze avocado-cacao combi is zeker niet slecht! Take it from a choco-addict 😉

Wat je nodig hebt:
– Een rijpe avocado
– 1 el cacao
– 1 eetlepel honing (of meer als je het echt zoet wil)

Hoe je deze frosting maakt:
Meng het vruchtvlees van de avocado met de cacao en de honing. Proef af en toe even of je hem chocoladig (is dit een woord?) genoeg vindt. Speel met de verhoudingen om hem op smaak te maken.

Deze gezonde frosting is natuurlijk een MUST op ons chocolade avocado bananenbrood.

Gezonde frosting vanille SUNT

Absolute klassieker: proteïne vanille frosting

Deze kon natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Een absolute klassieker die je werkelijk o-ver-al op kan smeren. Van gezond naturel bananenbrood tot je favo chocolade bananenbrood. Een match made in heaven!

Dit heb je nodig:
– 230 gram griekse yoghurt (0% vet)
– 150 ml cream cheese
– 1 theelepel vanillepasta
– 1/2 theelepel stevia extract
– 90 gram vanille whey proteïne
– 70 gram erythritol poeder

Zo maak je het:
1. Meng met een mixer de yoghurt, cream cheese, vanille pasta en stevia extract op middelhoge snelheid tot het een glad geheel is
2. Voeg de proteinepoeder en erythritol hieraan toe en mix op middelhoge snelheid tot alles is opgenomen. Zet je mixer daarna nog even op max. speed totdat het een beetje fluffy wordt.
3. Dek af met folie en laat ongeveer 3 uur in de koelkast staan tot je je bananenbrood (of cracker..) gaat besmeren met deze gezonde frosting.

Echt een aanrader: probeer deze frosting eens op ons wortel-kurkuma bananenbrood!