Gezonde donuts van bananenbrood

Fitgirl én zoetekauw proof; gezonde donuts! Omdat wij ons echt misselijk kunnen eten aan donuts (en dan vooral van die minder gezonde donuts), wilden wij jullie, en uiteraard onszelf, redden van donut cravings. De oplossing; gezonde donuts van bananenbrood!

GEZONDE DONUTS ALS ONTBIJT, LUNCH, TUSSENDOORTJE, DINER OF DESSERT!

Oké, wij geven toe, donuts als avondeten is misschien wat overdreven, zélfs als ze gezond zijn. You get the point, right? Van deze gezonde bananenbrood donuts kan je er hoe dan ook gerust een of twee extra nemen! Jouw favoriete donut heeft namelijk ongeveer zo’n 400 calorieën, terwijl deze beauty op 173 calorieën komt. Dat komt omdat we de kilo’s suiker en boter hebben vervangen voor een stuk minder kokosbloesemsuiker en kokosolie. En daar komt gelijk de aap uit de mouw; deze donuts zijn dus niet zo mierzoet als de échte donuts. Maar deze gezonde donuts van bananenbrood zijn wel minstens net zo lekker!

DIT HEB JE NODIG

Voor 6 donuts
– 2 (over)rijpe bananen, geprakt
– 170 gram patentbloem
– 1 ei
– 2 el gesmolten kokosolie
– ½ tl vanille extract
– ½ tl baking soda
– Snufje nootmuskaat
– 3 el kokosbloesemsuiker
– Snufje zout
– ½ tl bakpoeder
– ½ tl kaneel
Donutvorm

PREP TIME
10 min

COOK TIME
10 min

TOTAL TIME
20 min

HOW-TO
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  2. Prak de 2 bananen in een middelgrote kom
  3. Voeg alle ingrediënten hieraan toe – mix het ei er als laatst langzaam doorheen.
  4. Gebruik een plastic zakje met zipsluiting als alternatief voor een spuitzak. Doe het deeg in het plastic zakje en maak goed dicht.
  5. Vet de donutvorm in met kokosolie (niet gesmolten!)
  6. Knip een schuin puntje van het plastic zakje af en verdeel het deeg over de donut vorm.
  7. Bak de donuts in 10 minuten ready en enjoy!

De donuts bewaren? Dat kan! Ze blijven tot 5 dagen (goed ingepakt en wel) heerlijk in de koelkast. Langer bewaren? Ze kunnen met gemak de vriezer in!

TIP

FROSTING!! Om van deze gezonde snack een nóg groter feestje te maken, check ook even onze gezonde frostings. Maar een laagje gesmolten pure chocolade doet het ook altijd goed!