Gezonde borrel met de lekkerste kazen en bananenbrood

Dit keer een recept voor team hartig! We hebben eens een andere weg ingeslagen, en al zeggen we het zelf, dit is wel een favorietje! Iedereen heeft wel zijn wekelijks terugkomende dingetjes, zo is dat bij ons de vrijmibo (vrijdagmiddagborrel). En wat is een borrel zonder SNACKS? Eigenlijk geen dus. Bij ons staan ook vaak de zakken chips, nootjes, bitterballen en kaasstengels op tafel. Normaal gesproken eten wij ons bananenbrood bij iedere maaltijd en dat is precies wat we hier ook hebben gedaan. Pak een glaasje rode wijn en een lekker knus dekentje, want deze gezonde borrel plank wil je proberen.

 

Oh en als we je mogen helpen… die LU-minicrackers bestrooid met zout die je nog in de kast had liggen? Die zijn er ook meer als eetbaar bestek dan voor de smaak. Wij vonden dat we de smaakvolle combinatie van kaas met bananenbrood met jullie moesten delen. Je weet wat je te doen staat.

De gezonde(re) borrel met bananenbrood

1. Geit- en schapenkazen met peer en veldsla of rucola  

We beginnen gelijk met een “topper”, eentje waarvan we weten dat het altijd goed is. Het voelt bijna als het beleggen van een broodje (wat in theorie ook zo is). Maar een combinatie van geitenkaas met honing of feta op bananenbrood en om af te toppen wat peer met veldsla of rucola, oefff daarvan loopt het water je in de mond.

2. Zachte witte kazen met druiven en tijm

Oui oui, is ons antwoord als iemand vraagt of we Franse kazen lusten. Wij worden extra blij van brie en camembert . Daarom konden deze absoluut niet missen in onze gezonde borrel. Vooral als je de mega goede combi probeert van deze kazen op bananenbrood met druiven en wat tijm.

3. Harde kazen met appelstroop of honing

Toch liever een wat hardere bite? Dan is een zeer oude kaas of manchego perfect voor jou. Zeker als je deze combineert met wat zoets zoals appelstroop of honing, yummy yummy in my tummy.

4. Rode korstkazen met appel of frambozenjam

DO TRY THIS AT HOME! In voor een smaakexplosie in je mond? Dat krijg je van een hapje bananenbrood met munster of epoisses en wat appel- of frambozenjam. Deze gezonde borrel wordt met de minuut beter en beter.

Helemaal zin om uit te pakken? Maak dan je eigen gezonde frambozen jam met chiazaad.

5. Blauwe kazen met walnoot en dadels

Last but not least, maar hier moet je van houden! De schimmelkazen roquefort en gorgonzola zijn een goede toevoeging aan je gezonde borrelplank. Een handje met walnoten en wat dadels gaan het helemaal afmaken. Wij zijn fan!

 

Het voelt bijna als het beleggen van een broodje (wat in theorie ook zo is)”

Vanaf nu hoef je je niet meer in te houden bij de borrel, omdat je het er anders de volgende dag vanaf moet trainen! Geen excuses, gewoon genieten! Haal je boodschappen snel in huis.

 

Tip: niet echt een fan van kaas maar wel van snacks? We don’t mind! Probeer dan deze gezonde snacky snacks.

 

Geschreven door: Laura Hoogland