LATE NIGHT SNACKS

Om gezonde avond snacks te maken heb je niet veel tijd nodig, zeker als de basis voor je snacks al gebakken is. Terwijl de een zo min mogelijk ’s avonds eet, zijn voor een ander gezonde avond snacks heilig en daarom hebben we zowel lichtere snacks als gezondere bites op een rijtje gezet.

GEZONDE AVOND SNACKS

1. Banaan met chocoladeschaafsel en RETElekkere granola

Snijd een (halve) banaan in plakjes of in tweeën door de lengte en top ‘m met chocoladeschaafsel en RETElekkere granola. Een bananensplit versie 2.0, if you will. Een klodder slagroom erbij, een goeie lepel kwark of een bakje yoghurt en plof lekker neer op de bank met jouw gezonde avond snack.

 

2. Gezonde borrel kaasplank

Soms heb je van die dagen dat je de hele dag door alleen maar kan denken aan een relaxte avond, een drankje in je hand en een tafel gevuld met snacks. Het enige wat je nodig hebt voor een lekkere avond is een gezonde borrel kaasplank, fijne mensen om je heen (óf quality time met jezelf) en een spannende serie aan.

 

3. Bananenbrood wafels met biet

Dé perfecte manier om met jouw gezonde avond snack nog even wat extra groente binnen te krijgen: bananenbrood wafels met biet. Oh en of je nu bieten crêpes maakt of het beslag in een wafelijzer giet, die keuze laten we bij jou. De biet kan trouwens vervangen worden door iedere andere groente, zoals bloemkool, wortel, spinazie of broccoli. Goed excuus om die treurige groentes in je groentelade te gebruiken en ze een enkeltje naar de prullenbak te besparen.

 

4. Bananenbrood taartjes

Eet jij wel eens taart als gezonde avond snack? Deze taartjes zijn gemaakt van bananenbrood en gevuld met een mengsel van kokosmelk en cashewnoten. Het vergt alleen wel wat planning, want deze taartjes hebben hun tijd in de koelkast echt even nodig. Maak ze meteen voor morgen, dan kun je nu een van de andere gezonde avond snacks proberen. Win-win toch?

 

5. Bananenbrood bliss balls

Snacking made easy: deze bliss balls rol je zo uit je mouw. Mix 2 plakjes (100 gram) bananenbrood en 40 gram dadels in een keukenmachine tot een grote deegbal vormt. Verdeel het deeg in balletjes van gelijke grootte en rol ze eventueel door wat kokos, nootjes of gesmolten chocolade voor een extra bite. Klaar is jouw gezonde avond snack!

TIP

Toch zin om die gezonde avond snack helemaal from scratch te maken en zelf aan de slag te gaan? Maak dan eens deze havermoutkoekjes van banaan en chocola!

Geschreven door: Laura Hoogland