FEELING SNACK-ISH?

Een gezond tussendoortje met bananenbrood in de hoofdrol? Say no more! Deze is voor de planners, de meal-preppers en de ‘we-zien-het-wel-ers’: een lijstje met gezonde tussendoortjes om te maken wanneer de snack-attack op komt zetten. En elke combinatie is anders, waarmee we ook alle picky eaters om onze vingers winden.

GEZOND TUSSENDOORTJE VAN BANANENBROOD

  1. Bananenbrood granola cups

Een gezond tussendoortje voor on-the-go! De granola cups maak je van bananenbrood en vul je met jouw favoriete vulling. Perfect dus om ze te vullen met restjes van jouw favoriete topping.

 

  1. Bananenbrood bieten crêpes

Genoeg groenten eten kan voor veel mensen een challenge zijn, maar met deze bieten crêpes wordt groenten eten een eitje. Bananenbrood + bieten + chocolade = match made in heaven. Enne, je kunt hem eventueel ook hartig maken met bijvoorbeeld een topping van roomkaas, bieslook en plakjes komkommer.

 

  1. Ontbijtbowl met bananenbrood

We kunnen een beetje smokkelen met een ontbijtrecept, want deze is voor de late ontbijters. Wanneer anderen een gezond tussendoortje nemen, kun jij aan de slag met een lekkere ontbijtbowl met bananenbrood, pindakaas en kokos.

 

  1. Bananenbrood trifle met rood fruit

Rachel Green, eat your heart out! Met deze bananenbrood trifle maak je zelfs de meest ervaren bakkers (en jouw friends) een klein beetje jaloers, trust us. Zo heeft iedereen een geheim ingrediënt (of blijven voor sommige van onze friends de pagina’s van het kookboek aan elkaar plakken..) en dat van ons is: witte wijn! Perfect voor een boozy-afternoon. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat je de witte wijn doordeweeks maar even moet vervangen voor appelsap of een ander vruchtensap. Tenminste, als je je baas nog recht in de ogen wil aankijken.

 

  1. Gezonde snacks van bananenbrood

Zin in chocolade maar geen zin om een heleboel ingrediënten uit de kast te trekken? We feel you, maar deze simpele gezonde snacks van bananenbrood maak je met maar 4 ingrediënten. Perfect om jouw chocoladecravings in één hap te stillen.

 

  1. Bananenbrood cake pops

Toch wel een van de leukste snacks die we ooit gemaakt hebben: bananenbrood cake pops. Een feestje op een stokje en dan ook nog een stuk gezonder dan de variant met cake. Geen übervette hap, maar een lekker luchtig gezond tussendoortje. En je hoeft niet naar de winkel te rennen voor witte chocolade, want dat mag je lekker zelf bepalen.

TIP

Zin in een sneller recept? Verwarm dan eens een plakje bananenbrood onder de grill, in de oven of onder een tosti-ijzer!

Geschreven door: Laura Hoogland