Wij zijn op kantoor dus echt dol op toetjes, maar als we dan mogen kiezen eten we het liefste een gezond toetje. Stiekem moeten we ons echt inhouden om er dan geen 2 of 3 te eten! En omdat wij dit gevoel niet alleen willen hebben, delen we onze 5 favoriete gezonde toetjes met bananenbrood met jullie. Deze toetjes zijn ook perfect voor de feestdagen, want zowel het maken als het eten hiervan is een feestje! Gebruik je óns bananenbrood? Dan verdien je dus gewoon extra karmapunten terwijl je toetjes eet! Lees snel verder, zodat je vandaag nog één van deze gezonde toetjes met bananenbrood in elkaar kan flansen.

1. Getoast bananenbrood met gezond bananenijs

Wie toetje zegt, denkt aan ijs. Toch?! Wij in ieder geval wel, dus deze mag niet ontbreken in dit lijstje. Bananenijs maak je het beste met bevroren bananen. Het toffe hiervan is dat het niet uitmaakt hoe die banaan eruitziet. Ga dus vooral even langs de markt opzoek naar bananen die anders weggegooid worden. Heb je je karmapunten ook meteen binnen. Hoe je bananenijs maakt zonder ijsmachine? Dat schreven we al eens voor je uit, in de blog hoe je zelf gezond bananenijs maakt.

Maar hoe toast je dan bananenbrood? Nou dat is dus mega makkelijk. Snijd een dikke plak bananenbrood en verhit wat kokosolie in een koekenpan. Toast de plak vervolgens aan beide kanten goudbruin. Top het bananenbrood af met je gezonde bananenijs en eventuele toppings en klaar is je gezond toetje. Ook echt een topper voor de feestdagen!

2. Gezond toetje met karmapunten: bananenbroodcrumble uit de oven

Een van onze favorieten is toch wel de bananenbroodcrumble. Met dit gezond toetje ga je namelijk pas echt karmapunten verdienen! Heb je nou bananenbrood gebakken of gekocht en niet helemaal opgegeten? Gooi het niet weg! Voor dit gezonde toetje kun je namelijk je ietwat oude bananenbrood gebruiken. Hoe je gezonde bananenbroodcrumble maakt, leggen we je hier uit. Het mooie van dit recept is dat je het fruit wat wij gebruikt hebben, kunt vervangen voor het overrijpe fruit dat je op dat moment in de fruitschaal hebt liggen. Scheelt ook weer dat je dat fruit niet meer weg hoeft te gooien.

3. Kers op de bananentaart: Gezonde taart van bananenbrood met chocolade frosting

Het ultiem gezond toetje voor een feestelijke gelegenheid is toch wel deze gezonde taart van bananenbrood. Of we het nu hebben over jouw 30ste verjaardag, dat je eindelijk die droombaan hebt gevonden of dat je sinds lange tijd weer hebt gesport: elke (kleine) mijlpaal is een feestje waard. Daarom dachten we laten we jullie (en onszelf) een handje helpen met een te lekker gezond toetje. In dit gezonde toetje zit namelijk geen geraffineerde suiker. Ook hebben we voor een vervanger van boter gezorgd, wel zo gezond. Check hier het recept voor dit gezonde toetje.

TIP: Mocht je nou het iets minder gezond willen maken, en het aftoppen met een toef slagroom? Snappen wij. Daarom typten we al eens eerder een recept voor vegan slagroom voor je uit.

4. Suikervrij bananenbrood met een zoete topping

Misschien wisten jullie het al, maar ons bananenbrood is dus vrij van toegevoegde suikers. En dat is natuurlijk een gezond toetje op zich. Mocht je het nou net iets zoeter willen maken, dan hebben we daar ook aan gedacht. We schreven 10 gezonde zoete belegtips uit, voor op je bananenbrood.  Voor de feestdagen zou je het bijvoorbeeld af kunnen toppen met gesmolten chocolade en rood fruit net als op de foto! Credits to @gewoonhanne.nl

5. Bananenbrood met frosting; dit wil je!

We weten het bijna zeker; nadat je deze frosting op je gezond toetje hebt gegoten, wil je nooit meer iets anders! Stiekem vinden wij de frosting vaak het lekkerste van een toetje. Maar dit is meestal helaas ook het meest ongezonde onderdeel. Hartstikke onnodig! Want wij schreven de áller-lekkerste (DIT WIL JE!)  gezonde frostings voor je uit.

P.S Al dat bananenbrood dat hoef je natuurlijk helemaal niet zelf te bakken. Wij maakten het je nog wat makkelijker tijdens vol geplande feestdagen. SUNT-bananenbrood is namelijk gewoon kant-en-klaar online te bestellen via ah.nl of via Picnic.

Geschreven door: Laura Hoogland