Geen tijd voor ontbijt? Thee bananenbrood!

Thee bananenbrood is your hero als je ‘s ochtends tòch altijd tijd tekort komt. Sta jij elke ochtend ook weer voor hetzelfde dilemma? Nog 10 minuten in bed, of een goed ontbijt met een theetje om rustig wakker te worden… Elke dag weer hetzelfde liedje. Not for long my friend, not for long! Maak in een handomdraai dit thee bananenbrood en jou dag kan care-free beginnen. 

NOOIT MEER JE ONTBIJT SKIPPEN MET DIT THEE  BANANENBROOD

Of je nou geen tijd hebt om te ontbijten of gewoon steevast je ontbijt efficiënt overslaat; dat is natuurlijk niet de bedoeling! Daarom bedachten wij voor jou een recept waarbij je ‘s ochtends minimaal nog 10 minuten langer in je bed kan blijven liggen. Winning at life my friend! Krijg jij toch echt geen hap door je keel in de ochtend? Dit gezonde thee bananenbrood doet het ook heel goed als gezond tussendoortje.

DIT HEB JE NODIG 

– 300 gr speltmeel of volkoren tarwemeel
– 4 (overrijpe) bananen
– 200 ml amandelmelk (any other plantaardige melk naar keuze)
– Rasp van 1 sinaasappel
– 1 tl baking soda
– 1 tl kaneel
– 150 gr dadels
– 1 tl bakpoeder
– Snufje zout
– 2 tl citroensap
– 5 theezakjes naar keuze (wij hebben groene thee met sinaasappel gebruikt)  

HOW-TO 
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden, vet een cakeblik in met kokosolie en doe hier vervolgens een bakpapiertje overheen.  
  2. Warm daarna de amandelmelk op in een pannetje (laat het niet koken!) en hang de theezakjes in de melk, laat dit goed intrekken. Aanrader: groene thee met sinaasappelsmaak! 
  3. Snijd drie van de vier bananen in grove plakken, en doe ze vervolgens samen met het citroensap, de helft van de dadels en de amandelmelk (ingetrokken met thee) in een blender.  
  4. Prak hierna de vierde banaan, lekker ouderwets, met een vork! Snijd ook de rest van de dadels in kleine stukjes. 
  5. Rasp de schil van 1 sinaasappel.  
  6. Meng daarna in een aparte kom het speltmeel, bakpoeder, baking soda, een snufje zout en kaneel.  
  7. Voeg als laatste bij de ‘droge’ ingrediënten de amandelmelk met banaan toe, roer het goed door en voeg ook de geprakte banaan, dadels en sinaasappelrasp hieraan toe. 
  8. Giet het thee bananenbrood beslag in je bakblik en bak het 45 á 50 minuten. Enjoy je nieuwe makkelijke to-go ontbijtje!
TIP:  

Sinning Sunday? Probeer dan deze heerlijke sinaasappelicing! Kost je hooguit 5 minuten. 

– 2 el verse sinaasappelsap 
– 100 gr poedersuiker  

Meng deze twee tot een heerlijke icing en enjoy. Of gebruik een van onze gezonde frostings voor over dit thee bananenbrood!