EEN GEZOND KERSTBROOD VAN BANANENBROOD

Bij SUNT toveren we ons bananenbrood tijdens de kerst om tot gezond kerstbrood. Het enige wat we daarvoor nodig hebben is een beetje vegan spijs en we hebben een gezondere versie van een kerststol. En omdat ons bananenbrood van zichzelf al zo lekker zoet is, hebben we niet eens wat poedersuiker nodig!

Maar wij zouden SUNT niet zijn als we niet voor ieder wat wils hebben bedacht. Daarom kun je ons gezond kerstbrood toppen, vullen en frosten met al jouw favoriete ingrediënten. En gelukkig vind je hieronder alvast onze favorieten voor de kerst!

TOPPINGS, FROSTINGS EN VULSELS

Hoewel het einde van december nog niet in zicht is, kunnen we zeggen dat wij daar wel enorm naar uitkijken. Heerlijk samen met het gezin/je roomies/je hond of je kat een hele dag bankhangen in onesies en warme chocolademelk drinken, terwijl de kerstboom opgetuigd in een hoekje staat te shinen. Lekker relaxen met een kerstmuziekje op de achtergrond en een stuk gezond kerstbrood op je bord. Does it get any better than this?! Hoe je dit kerstbrood het lekkerst kunt toppen, vullen of frosten? Dat lees je hieronder!

1. Bananenbrood feeststol met vegan spijs

Om de feestdagen door te komen moeten we natuurlijk een receptje voor vegan spijs met jullie delen. Al eerder deelden we ons favoriete recept voor spijs, namelijk een vegan spijs van blanke amandelen en dadels. Lekker om te maken voor iedere feestdag!

 

2. Gezonde pindakaas of amandelboter

Voor de liefhebbers van de combinatie pindakaas en bananenbrood hebben we een recept om zelf pindakaas of amandelboter te maken. Super simpel en zooo lekker op ons gezond kerstbrood.

 

3. Gezonde frosting

Niet alleen ziet een frosting er heel lekker uit, het lijkt ook nog alsof je veel werk hebt verricht. Dat laatste is gelukkig minder waar, want wij hebben 3 recepten voor een snelle en gezonde frosting die jouw feestdagen iets minder hectisch maken.

 

4. Gezonde bananenbrood topping

Maak van jouw gezond kerstbrood een echte showstopper met deze topping! Deze showstopper is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de maag. Bij ons was dit bananenbrood binnen enkele minuten helemaal op en er was geen kruimel meer van over!

 

5. Bananenbrood gin en tonic frosting

Aangezien wij tijdens de feestdagen de borrels rijkelijk laten vloeien, vonden we dat deze borrel ook in een frosting verwerkt kan worden. Oh my en lekker dat ‘ie is! Deze frosting met gin & tonic is makkelijk te maken en zorgt ervoor dat je meteen in de feeststemming komt.

Tip: Voor een iets lichtere versie van een topping hebben we een recept om je eigen vegan slagroom te maken!

Geschreven door: Laura Hoogland