Een gezond chocolade bananenbrood klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar hij is het echt! Rijk aan eiwitten, geen toegevoegde suiker (op de chocolade na dan) en gemaakt met glutenvrij meel. Dit chocolade bananenbrood kan je dus als tussendoortje eten, als ontbijt maar zelfs voor of na je work-out kan je hier zorgeloos een plakje van eten. Eerlijk is eerlijk; wanneer is chocolade nou geen goed idee?! Het wordt pas minder gezond als je besluit het hele brood in 1 keer achterover te duwen.. maar, we gaan ervan uit dat dit niet je intenties zijn 😉

Zo maak je het lekkerste chocolade bananenbrood

Voor iedereen die al eens bananenbrood heeft gemaakt is dit echt easy peasy. Grote kans dat je zelfs alleen chocolade hoeft toe te voegen aan je huidige bananenbrood recept! Maar, vind je dat jouw bananenbrood recept nòg beter kan? Dan is het absoluut de moeite waard om dit gezonde chocolade bananenbrood recept een keer te proberen.

Dat banaan en chocola een fantastische combinatie is dat hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Voor wie nog niet helemaal overtuigd is, bedenk je dan eens in dat je met dit gezond chocolade bananenbrood van een super gezond ontbijt of snack kan genieten mét chocolade. daar kan geen boterham met hagelslag tegenop ;-).

Prep time

20 min

Cook time

40 min

Total time

60 min

Een chocolade bananenbrood dat gezond en is, én veelzijdig? No problem. Wil je liever melkchocolade of witte chocolade gebruiken? Of liever geen noten maar wel havervlokken of zaden in je bananenbrood? Go ahead! Je kan deze ingrediënten super makkelijk aanpassen voor het ingrediënt van jouw voorkeur! Mocht je na het maken van dit gezonde chocolade bananenbrood écht de smaak te pakken hebben, dan kan je je wagen aan ons recept voor pindakaas en jam bananenbrood!

INGREDIENTEN

 • 3 grote rijpe bananen (ongeveer 300 gram, zonder schil)
 • 110 gram Amandelmeel
 • 70 gram Havermeel
 • 75 gram Medjoul dadels
 • 175 gram Pure chocolade
 • 3 eieren
 • 1 tl. Kaneel
 • 50 gram pecannoten
 • 30 gram vanille proteïnepoeder (optioneel)
 • 2 tl. baking soda
 • Voorverwarmde oven – 170 graden

HOE MAAK JE HET?

 1. Doe de banaan, ontpitte dadels en eieren in een kom en staafmix tot een geheel.
 2. Snijd je pure chocolade in grove stukken of hak grof in een keukenmixer.
 3. Voeg het meel, de kaneel, pecannoten, en stukjes pure chocolade toe aan je beslag.
 4. Doe je beslag in een cakevorm bekleed met bakpapier en zet voor 40 minuten in de oven.

TIP: Als jouw gezonde chocolade bananenbrood net uit de oven komt kan ‘ie nog wat ”zacht” voelen. Dit komt omdat al die chocolade die je erin hebt gegooid gesmolten is. Zodra het gezonde bananenbrood is afgekoeld is ‘ie perfect. Dus laat je niet misleiden!

Geschreven door: Laura Hoogland